Kaapverdië – Santiago

Prijs

Op aanvraag

Kaapverdië (Cabo Verde) is een vakantiebestemming in opmars. Deze archipel bestaat uit 9 bewoonde eilanden, midden in de Atlantische oceaan, ter hoogte van Senegal. Kaapverdië is pas sinds 1975 onafhankelijk en heeft een koloniaal verleden. De bevolking is creools, een mix tussen Europese en Afrikaanse voorouders.

Omdat elk eiland specifieke kenmerken heeft, bepaal je best eerst welk soort vakantie je wil: strand, cultuur, sport (wandelen, surfen, duiken) en/of natuur. Want elk eiland heeft z’n eigen troeven.

 

SANTIAGO

PRAIA

Via Lissabon vlieg je rechtstreeks naar Santiago. De hoofdstad Praia is ook meteen de hoofdstad van Cabo Verde. De stad kun je best verkennen met een gids, die je naar de beste hoekjes brengt. Het centrum van de stad bevindt zich op een hoogte, het “Plateau”. Hier is er veel bedrijvigheid, zonder echt druk te zijn. We starten op het centrale plein, Praça A. Albuquerque, en passeren o.m. het stadhuis, de Igreja Matriz, het gerechtsgebouw, de kazerne en het presidentieel paleis.

Het is een ervaring om eens door de overdekte (voedings-)markt te lopen en door het labyrint van talloze kraampjes van de Mercado de Sucupira, het “leven zoals het is” op Cabo Verde.

 

 

CIDADE VELHA

De gids neemt je graag mee naar de ‘oude stad’, Cidade Velha, die destijds de draaischijf was voor de slavenhandel. Op het centrale plein staat nog steeds een schandpaal, om de droevige herinneringen te bewaren. Loop zeker ook eens door de schilderachtige Rua Banana tot aan de kerk Nossa Senhora do Rosário. Aan het strandje zijn er enkele restaurants voor een verkwikkende snack of drank.

 

 

ASSOMADA

Assomada ligt zowat in het midden van het eiland, is de 2e grootste stad en staat bekend om zijn dagelijkse markt. Echt de moeite om hier eens door te lopen en een souveniertje te kopen. De mensen zijn vriendelijk en fier, en helemaal niet opdringerig tegenover de – zeldzame – toerist.

 

Santiago heeft àlles voor een fijne vakantie: een zalig klimaat, een indrukwekkende natuur, een authentieke cultuur, vriendelijke mensen, cocktails en stranden. Heerlijk toch?

 

SERRA MALAGUETA

De Serra Malagueta is een beschermd natuurgebied en bergketen die tot iets méér dan 1000m hoogte reikt. De landschappen zijn zonder meer fantastisch! Met de auto kun je er gemakkelijk dwars doorheen via een mooie asfaltweg en halt houden aan diverse view points. Voor de geoefende wandelaars zijn er vele wandeltochten, maar toch best een gids onder de hand nemen.

 

TARRAFAL

Afgezien van Praia is de kans het grootst dat je andere toeristen tegen komt in Tarrafal, een gezellig en authentiek dorpje in het noorden van het eiland. Hier vind je zowaar een witstrand (andere stranden hebben meestal donker, vulkanisch zand). Er zijn ook winkeltjes, enkele bars en restaurants, en ‘s avonds is er vaak life muziek te horen. Gezelligheid troef dus, en als toerist ben je meer dan welkom.

 

 

 

CALHETA

De oostelijke weg naar Calheta is een kasseiweg langs de kust, die ons alweer schitterende views oplevert. Het dorpje zelf is een authentiek vissersdorp, waar je getuige kunt zijn van de directe verkoop van de “catch of the day”, terwijl schoolkinderen in perfect uniform en moderne rugzakjes ons nieuwgierig aankijken.

 


Special thanks to:
- Vista Verde Tours for the excellent services,
- especially guide Johnny Barros & driver Elton, for the inspiring guided tour,
- Hotel Manager Kevin from the King Fisher Village in Tarrafal for his outstanding service.

 

Lees meer over Kaapverdië: Fogo, São Vicente, Santo Antão.

 

Isabelle & Marc

2024

Tip: de eilanden Santiago en Fogo zijn perfect te combineren.

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?

Wegens opleiding is het kantoor gesloten op dinsdag 25/06. We blijven wel steeds per mail bereikbaar.