Zanzibar

Prijs

Op aanvraag

Na een vrij intensieve safari in Tanzania was een korte rustvakantie  zeer welgekomen. Dus lieten ons overvliegen naar Zanzibar voor nog een extra weekje verwennerij, maar ook – omdat we het niet kunnen laten – om het eiland zelf wat te ontdekken.

Wat men zegt over Zanzibar is echt waar :

De stranden zijn er inderdaad spierwit. En in de hotels is het personeel onderdanig gedienstig en zorgen zij er met de big smile voor dat jij echt een ontspannende vakantie hebt. De hotelkamers zijn ontzettend ruim en net. Alles pico bello in orde.

 

 

 

Smartphone Maasai

Het is wel vrij grappig om de Maasai-“krijgers” te observeren in het hotel. Zij worden ingehuurd om de bewaking van het domein te verzekeren. Ze worden met de bus opgehaald en teruggebracht, en – hoe primitief ze er ook uit zien – brengen hun dagen door op hun smartphone.

 

Valt er ook buiten het hotel iets te beleven ?

Wel, er verschillende ‘tours’ die je kunt doen, zoals :

  • Stone Town City Tour (het oudste deel van de hoofdstad Zanzibar) die je door de autoloze (wegens te smal) straatjes laveert. Hier is niet alleen het geboortehuis van Freddy Mercury te bezoeken, maar ook het huis van David Livingstone, de bekende ontdekkingsreiziger.
  • Prison Island, een kleine (800m lange) getuige van het slavernij verleden. Nu een plek waar je 100-jarige reuzeschildpadden kunt zien slenteren.
  • Jozani Chwaka Bay National Park, de natuurlijke habitat van de Red Colobus aapjes.

Verder is deze eilandengroep een paradijs voor duikers, snorkelaars en dolfijn-spotters.

 

Wij kozen voor de Spice Tour.

Met een sympathieke jonge privé-gids werden we ondergedompeld in een kruidige wereld van verschillende specerijen. De één wordt al meer geneeskundige krachten toebedeeld dan de ander. De gids neemt ons mee naar de kleinschalige, familiale tuinen waar de kruiden gekweekt worden. Het gaat er hartelijk aan toe. Maar het is vooral de trots van deze mensen over hun producten die ons bijblijft. De tour brengt je ook verder dan de kruiden; zo hielden we halt bij het “Slavery Monument”, dat de herinnering aan het heftige verleden van dit eiland als draaischijf voor de slavenhandel.

 

 

Zanzibar wordt meestal gecombineerd met een safari in Tanzania.

 

Isabelle & Marc

2007

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?