Op safari in Tanzania

Prijs

Op aanvraag

7 Tips voor een SAFARI IN TANZANIA

  1. De beste periode voor een safari in Tanzania is  van mei tot september. Het voorjaar kan perfect: dan staat de natuur op z’n groenst, je vermijdt bovendien de grote toeristische drukte in de parken, het is niet overdreven warm, maar het is wel het regenseizoen. Vanaf juni wordt het behoorlijk warm, ook voor de dieren die zich minder laten zien, maar ook erg druk in de parken.
  2. Neem je tijd. Tanzania is een prachtig land : de uitgestrekte en indrukwekkende landschappen zijn enorm rustgevend. Ideaal om te onthaasten.
  3. Kies voor een privéchauffeur; die kan je op de meest interessante plaatsen brengen.
  4. Sta vroeg op en laat je naar de waterpoelen brengen : bij dageraad komen de dieren er zich laven.
  5.  Hou je ogen open, want je ziet er heel veel dieren. Wist je dat bijna een kwart van alle wild in Afrika zich in Tanzania bevindt ?
  6. Het personeel in de lodges verdient alle respect: in the middle of nowhere doen zij hun uiterste best om het jou naar je zin te maken.
  7. Je kunt de dorpen van authentieke volksstammen (o.a. Maasai) bezoeken, maar weet dat dit zeer sterk gecommercialieerd is.

 

 

OP SAFARI IN 12 ZWART-WIT BEELDEN

Wij bezochten Serengeti National Park, Ngorongoro Conservation Area en Lake Manyara National Park. Een prima combinatie.

 

We hadden er al van gehoord en er over gelezen. Maar eens je het gezien hebt, verstommen alle woorden. De Grote Trek is wellicht de meest spectaculaire dierenmigratie op deze planeet. Meer dan 2 miljoen dieren – gnoes, gazellen en zebra’s – verplaatsen zich elk jaar van het Serengetipark in Tanzania naar Maasai Mara in Kenia, en terug. Rondjes lopen, jaar na jaar, op zoek naar sappige grasvelden.

 

Het heeft iets magisch : op enkele tientallen meters raast de kudde bijna geruisloos voorbij. Een optocht waar je zelf stil van wordt.

 

Tip: ZANZIBAR

Na een intensieve safari is een korte rustvakantie op Zanzibar heel welgekomen. En inderdaad, de stranden zijn er spierwit.

 

Isabelle & Marc

2007

 

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?