Wijn proeven in Cape Town

Bestemming(en)

Afrika

Prijs

Op aanvraag

Wijnliefhebbers, kom nader en spits de oren:
als je wijn niet alleen wil proeven, maar ook ‘ervaren’
zijn de wijngebieden van Zuid-Afrika ‘the place to be’!

En daar zijn 4 redenen voor …

 

1. Wijn degusteren met uitzicht op prachtige landschappen.

Wij hebben o.m. de Cape Winelands bezocht. Dit gebied begint reeds op een klein uurtje rijden ten oosten van Cape Town, rond de steden Stellenbosch, Paarl en Franschhoek tot Wellington. Ook Robertson mag je hier gerust bij rekenen. Het cruisen door deze streek op zich is al ontzettend aangenaam. De landschappen stralen een ontzaglijke rust uit en dwingen je tot rust, respect en onthaasting. Voeg daar dan nog een heerlijke wijn aan toe en de vakantiebeleving is compleet!

 

 

 

2. Wijn degusteren met vriendelijke, gastvrije en fiere wijnbouwers.

Ook al weten de uitbaters dat wij als Europeaan geen wijn zullen/kunnen meenemen, zijn we overal ontzettend welkom en worden we uitgenodigd om overvloedig te proeven. Ze blinken van trots als ze hun product mogen voorstellen en vertellen honderduit over hun geschiedenis en werking. Als je er om vraagt zoeken ze hun importeurs voor België of Nederland op, maar verkopen is zeker niet hun hoofdbedoeling. Het is de liefde voor het vak.

 

 

 

3. Wijn degusteren in imposante wijndomeinen.

Typische Kaaps-Hollandse villa’s (of liever : paleizen) staan midden in de hectaren grote wijngaarden. De oprijlaan alleen al is meestal al indrukwekkend. De panorama’s rondom zijn fascinerend door de glooiende heuvels, de achterliggende bergen en de ‘fifty shades of green’. Een absolute aanrader is op dit gebied is Ernie Els in Stellenbosch.

 

 

 

4.Wijn degusteren van voortreffelijke kwaliteit.

Er zijn voor- en tegenstanders. Er zijn fervente aanhangers van Franse wijn; anderen verkiezen  wereldwijnen. Voer voor loze discussies, want het gaat immers om wat je lekker vindt. En overal heb je goede en minder goede wijn, en allemaal hebben ze een prijskaartje.

 

 

 

Wij bezochten o.a. deze wijnhuizen:

Fairview, Suider-Paarl / Bosman, Wellington / L’Avenir, Stellenbosch / 
Ernie Els, Stellenbosch / Allée Bleue, Groot Drakenstein / 
Graham Beck, Robertson / La Motte, Franschhoek / Springfield, Robertson / Viljoensdrift, Robertson / Weltevrede, Bonnievale / De Wetshof, Robertson / Zandvliet, Robertson / Fraai Uitzicht, Robertson.

 

 

Isabelle & Marc

2011

Lees meer over onze wijnproeverij in het prachtige fairtrade wijnhuis van de familie Bosmans. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid–Afrika.

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?