Bosman Family Vineyards

Bestemming(en)

Afrika

Prijs

Op aanvraag

We trappen snel even een open deur in : het ene wijndomein is het andere niet. Er zijn er met goede en met minder goede wijn, met traditionele of minder traditionele productiemethoden, met een hart voor de kwaliteit of voor de kwantiteit. Maar zelden een domein bezocht met zo’n sterke en doorleefde maatschappelijke betrokkenheid als BOSMAN Family Vineyards in Wellington, Zuid-Afrika.

Op een avond gingen we lekker uit eten in een gezellig lokaal restaurant in Wellington, Zuid-Afrika. Voor de – even lokale – rode wijn die we besteld hadden, vonden we maar één woord : subliem! Het wijnhuis bleek Bosman te zijn en lag zowat om de hoek. Een gesprekje met de ober leidde er al snel toe dat de uitbaters van het restaurant een privébezoek aan het domein voor ons geregeld hadden…

’s Anderendaags werden we er om 11u verwacht. Ook al waren we maar met z’n tweetjes, we werden er warm en hartelijk ontvangen door Antonia, lid van de familie.  Bij een normaal bezoek krijg je een rondleiding(etje) en een degustatie, maar hier voelde het al snel “anders” aan. Hier ging het om méér dan wijn produceren. Antonia deelde met ons de bijzondere visie van dit bijzonder bedrijf.

 

14202495_407051952752408_2753041571920767495_n“Sinds Hermanus Bosman in 1707 op de Kaap aankwam heeft de familie inmiddels een 8 generatie sterke traditie uitgebouwd in de wijnbouw met respect voor mens en natuur. Onze waarden zijn gebaseerd op de familiecredo van Fides, Spes et Amor (geloof, hoop en liefde). Geloof in ethisch en verantwoordelijk ondernemen. Hoop dat zegt dat er steeds een betere manier mogelijk is en zo onze innovatie stimuleert, en ten slotte de liefde voor wat je doet en wat je hebt, wat bijdraagt aan het eigenaarschap.”

 

Onze missie is om de kwaliteit van het leven van iedereen die betrokken is bij de organisatie te verbeteren.

 

“De meeste van onze medewerkers zijn dit reeds sinds vele generaties. Ze leven, wonen en werken op de ‘farm’. In 2008 kregen 260 full time medewerkers de kans om 460 ha van de beste wijngaarden te verwerven, de grootste landherschikking in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. We zijn Fairtrade geaccrediteerd sinds 2009 en werden al twee keer bekroond met de Fairtrade trofee op de International Wine Challenge. Door de verkoop van Fairtrade wijn creëren we budget dat we opnieuw investeren in de community voor alle leeftijdsgroepen.”

 

In deze community staat het zorgen voor elkaar centraal.
Honderden families zijn afhankelijk van de wijnbouw,
maar dragen ook bij tot het succes er van.
Ze hebben er hun huis en zijn er thuis.
Een bus brengt de kinderen naar school.
Kortom een opmerkelijk wijnbedrijf
met ‘ by the way’ héél lekkere wijnen !

 

 

Zin om een bezoekje te brengen? Stuur een mailtje naar taste@bosmanwines.com.

Bekijk hun website.

En lees de 4 redenen om wijn te proeven in Cape Town.

 

Isabelle & Marc

2011

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?