Malaga

Bestemming(en)

Europa

Prijs

Op aanvraag

Er zijn zo van die steden die in de lift zitten. Naast Valencia ontpopt Málaga zich als een heel toffe citytrip bestemming. Omdat een congres voor reisagenten er plaats vond, konden wij – naast de vele meetings en workshops – ook kennis maken met een zeer aantrekkelijke stad.

Na Sevilla is Málaga het de grootste stad van Andalucia, telt zo’n kleine 600.000 inwoners en geniet van het gematigde klimaat van de Middellandse Zee. Sinds 2000 heeft de stad een belangrijke positie ingenomen op cultureel en economisch gebied, zodat niet enkel de ‘see&sun’ liefhebbers aan hun trekken komen.

Wij logeren in het Hotel Barceló, weliswaar eerder een business hotel, maar met het ontzettend grote voordeel dat de trein er zowaar halt houdt in de lobby. Een zeer gemakkelijke “entrée” in de stad. En met een schitterende service. Van hieruit kun je gemakkelijk de stad en de omgeving verkennen.

De stad heeft heel wat cultureels te bieden. Zo brengen we een bezoek aan het Picasso museum – aan te raden mét gids -, het Automobiel museum, het Russisch Staatsmuseum van Sint-Petersburg en de botanische tuin ‘la Conceptión’. Maar daarnaast is er nog een veel ruimer en divers aanbod; dus voor elk wat wils.

De stad ligt aan de toeristische Costa del Sol en telt zo’n 15 stranden, allemaal op een boogscheut ten westen of ten oosten van het centrum. Het meest bekende strand is La Malagueta. Dit plekje is populair omdat het niet ver van het centrum ligt en tal van winkels in de gezellige haven telt. Jammer genoeg zorgt de hoogbouw er voor dat je een groot deel van de namiddag is de schaduw ligt. Maar er zijn voldoende minder bekende alternatieven.

 

 

 

De omgeving van Málaga heeft ook heel wat te bieden. Zo’n 47 km noordwaarts ligt Antequera, een plaatsje dat heel wat geschiedenis met zich meedraagt. Je vindt er o.a. de Dolmen de Menga (uit de bronstijd!), het Alcazaba (Moorse tijd) en de Real Colegiata de Santa María la Mayor (16e eeuw). De arena “Plaza de Toros” (1848, in 1984 heropgebouwd) is van de mooiste arena’s in Spanje. Met een leuk restaurantje onderin. Maar dominant in het landschap van Antequera is La Peña, de berg in de vorm van een liggend gezicht, waar volgens de legende een liefdesverhaal aan vast hangt.

 

 

 

Isabelle

2015

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?