Valencia

Prijs

Op aanvraag

Valencia is de laatste tijd met stip gestegen op het lijstje van meest populaire bestemmingen voor een citytrip. En terecht. Wij brachten er een verlengd weekend door in oktober en maakten er kennis met een authentieke Spaanse stad, de derde grootste van het land.

Valencia heeft zich ontwikkeld langs de rivier de Turia, die in 1957 verwoestend uit zijn oevers trad met vele overstromingen tot gevolg. Er werd beslist de rivier om te leiden en in de oorspronkelijke bedding een enorm park aan te leggen. Het resultaat is verbluffend : de Jardines del Turia krult zich als een groene ring rond de stad waar naar hartelust gewandeld, gefietst, gesport en gekuierd wordt.

De historische binnenstad herbergt vele mooie huizen, straten en pleinen. Op het vlak van architectuur is het heerlijk wandelen langs de imposante Plaza del Ayuntamiento (met o.a. het stadhuis en vele andere pareltjes), het station Estatión del Norte (net naast de arena Plaza de Toros) en natuurlijk de Plaza de la Virgen, geprangd tussen kerk (de kathedraal) en staat (het paleis van de regionale regering).

 

 

Ook de Mercado Central is een must : het prachtige gebouw, de kleurrijke (en nette) standjes van de diverse handelaars, samen met een gezellige drukte zorgen voor een heel fijne ervaring. Restaurants, bars of andere handelszaken zijn vaak ondergebracht in prachtige huizen. Dus als je moe geslenterd bent, is een terrasje nooit veraf. Maar ga zeker ook eens naar de Mercado de Colón : een prachtig gerenoveerd gebouw, rustig gelegen en talrijke horecazaken. Prima voor een pitstop.

 

In Valencia werd de paella zowat uitgevonden; die vind je er dus in alle maten en smaken. Daarnaast kunnen heerlijke lokale wijnen gedronken worden en dit alles aan zeer aantrekkelijke prijzen. Proef ook eens de lokale drank ‘agua de Valencia’ (op basis van cava, sinaasappelsap en gin, wodka of cointreau).

Valencia leent zich uitstekend om te fietsen en dan mag een fietstocht door het park naar het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias (de stad van kunsten en wetenschappen) niet ontbreken. Het zicht op de bizarre, moderne gebouwen is dermate spectaculair dat een bezoek van buitenaf al zeker de moeite loont. Binnenin vind je er o.m. een museum, een opera en de grootste onderwaterdierentuin van Europa.

 

 

Geheel toevallig zijn we op 9 oktober verzeild geraakt in de feestelijkheden van de ‘Dia de la Communidad Valenciana’, de lokale feestdag, die de bevrijding herdenkt van de stad door de christenen op de Arabieren. In de namiddag trekt een optocht doorheen de stad die werkelijk een lust voor het oog is omwille van de uitzonderlijk mooie en spectaculaire kostuums.

 

 

Restaurant tip : 
- Restaurante Canela, Carrer de Quart, 49, 46001 València

 

Isabelle & Marc

2015

Valencia heeft ons echt kunnen bekoren. Genoeg om hier nog eens terug te komen.

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?