Zeeland

Prijs

Op aanvraag

Wat is er nu méér ontspannend dan een weekendje-er-tussen-uit ? Weg van al het professionele en huishoudelijke werk dat je thuis ziet liggen. Weg van de drukte. En dicht bij je geliefde(n). Heerlijk is dat! Het hoeft ook niet ver te zijn, om niet te veel tijd in de wagen en in het verkeer te moeten doorbrengen.

Deze keer hadden we gekozen voor Zeeland, de zuidwestelijke provincie van onze noorderburen, letterlijk badend in het zeewater. Overnachten deden we in Renesse op het eiland Schouwen-Duiveland, ten noorden van het iets bekendere Walcheren. Het hotel “De Zeeuwse Stromen” viel wat tegen (vooral het avondmaal en de aanwezigheid van heel veel honden), maar het is een ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde deltawerken op het kunstmatige eiland Neeltje Jans, die de lager gelegen gebieden van Nederland tegen overstromingen moet beschermen. Een ingenieus en heroïsch voorbeeld van hoe de mens de zee weet te temmen. Een bezoek waard.

 

 

Fantastisch toch hoe die Nederlanders hun kustlijn weten te beschermen. Niet alleen door de waterkering, maar ook geen hoge appartementsgebouwen, geen druk toeterende auto’s, maar een “zee” van ruimte en licht. Prachtige duinenpartijen met daarin de wandelende stipjes, de ene keer goed ingeduffeld, de andere keer in strandkledij. Als je wil onthaasten is dit echt een ideale plaats.

 

 

Ondertussen weten we ook dat de keuken in Nederland niet moet onderdoen voor de Belgische. Zeker niet als er met verse producten uit de zee gewerkt wordt. Alleen is het iets goedkoper dan bij ons. Het plaatsje Renesse is best gezellig, met leuke winkeltjes overdag en een heuse uitgaansbuurt ‘s avonds. We hebben meteen ook een bezoekje gebracht aan Middelburg en aan de typische plaatsjes Zierikzee en Goes.

 

 

Hupsakee, de batterijen zijn weer opgeladen !

 

PS. Onze tip voor een pitstop in Middelburg :  de gezellige bruine tapasbar “Gaudi”, Plein 1940 nr. 3. 

 

Isabelle & Marc

2016

 

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?