Wandelen in Madeira en op de Azoren

Prijs

Op aanvraag

Op zo’n vier uur vliegen van Brussel liggen pareltjes van eilanden, de Azoren en Madeira. Met lentetemperaturen het hele jaar door, ideaal om ook in de wintermaanden de wandelschoenen aan te trekken.  Geen betere manier om de landschappen te ontvouwen, dan een stevige tocht langs imposante kliffen en groene valleien. Bestemmingsspecialist Adagio kent de beste wandelroutes.

Vulkaan krater wandeling op de Azoren

Als negen stipjes in het midden van de Atlantische Oceaan, vormen de Azoren het meest westelijke deel van Europa. São Miguel, het grootste van de negen eilanden, biedt adembenemende wandelroutes langs de vele vulkaankraters. Na je wandeling kan je heerlijk ontspannen in de warmwaterbronnen van Terra Nostra Park, Poça da Dona Beija, Ferraria en Caldeira Velha.

De gezellige pleintjes en terrasjes maken hoofdstad Ponta Delgada een prima uitvalsbasis om de andere aspecten van São Miguel te leren kennen. Liever het stadsleven vermijden? De rest van het eiland biedt meer dan genoeg rustige plekjes.

Meer dan 50 wandelroutes op Madeira

Ook op Madeira, vlak voor de kust van Marokko, is het heerlijk wandelen. Langs de meer dan 50 wandelroutes, meestal langs een ‘levada’ of irrigatiekanaal, kan je het eiland op een actieve manier ontdekken. Neem in de stad Funchal zeker de tijd om Zona Velha te verkennen. De streetart, leuke straatjes en overdekte markt Mercado dos Lavradores wil je niet gemist hebben. Of doe de Monte Toboggan Run en laat je in een rieten slee de berg af zoeven.

Vlei je daarna neer op een van de terrasjes in de stad en proef van de lokale godendrank ‘poncha’, een cocktail op basis van sinaasappel, limoen en honing. Na de versterkte madeira-wijn is dit het populairste drankje van het eiland.

Over de bestemming

Op reis naar Azoren

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?