Toscane: dolce far niente … of toch bijna

Bestemming(en)

Europa

Prijs

Op aanvraag

Deze zomer hebben wij een huisje gehuurd met het hele gezin, de oma, opa, kinderen en kleinkinderen, alles en iedereen erop en eraan ! Wij gingen met het vliegtuig en huurden een wagen. We hadden ook met de eigen wagen kunnen gaan, mits een (of enkele) overnachting(en) tussenin.

Aangekomen in Palazzone (provincie Siena) logeerden we in een oude villa / boerderij tussen de wijngaarden en een mooi uitzicht over de heuvels van Toscane. De eigenaar Giacomo was een rasechte Italiaan die zijn eigen wijn en olijfolie produceert van de wijngaarden rondom het huis. Het was zeer rustig gelegen, 10 minuten rijden tot het kleine dorpje of verdwijnen langs een verborgen poortje achteraan in de tuin om dan op 2 minuten in het dorp te staan. Ik voelde me even terug het kleine meisje uit de film “The Secret Garden” 🙂 !

 

 

Wanneer het overdag te warm was, nestelden we ons neer aan het zwembad en was het wel degelijk dolce far niente. Om dan tegen de avond een gezellig stadje te gaan bezoeken.

Zo gingen we naar Cetona, een zeer gezellig dorpje van enkele straten groot. Je kan er enkele leuke winkels vinden waaronder een zeer mooie pottenbakker ‘Peppe’. Om daarna heerlijk uit te gaan eten in restaurant Da Nilo : heerlijke keuken, leuk zitten en top bediening. Ook is hier op zaterdagvoormiddag een gezellig marktje waar je inkopen kan doen tussen de lokale bevolking.


 

 

Verder bezochten we de toppers SienaOrvieto en Arezzo natuurlijk ook. Stuk voor stuk de moeite. In Arezzo is er het oude plein waar nog elk jaar spelen plaatsvinden zoals in Siena. Orvieto heeft een prachtige kathedraal in wit marmer. Zo heeft elk plaatsje zijn eigenheid. Maar wat ze gemeen hebben is de leuke Italiaanse sfeer, de prachtige oude stadskernen en vele leuke winkeltjes. En uiteraard niet te vergeten de vele heerlijke restaurantjes!

 

 

Na twee heerlijke weken waren we verzadigd van de heerlijke verse en eerlijke keuken, lekkere wijnen, prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden. Ik begreep eindelijk waarom iedereen zo gek is van Toscane!

Sarah

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?