Santorini

Prijs

Op aanvraag

Deze uit het water rijzende kraterrand biedt veel meer dan wat je op het eerste zicht zou verwachten. Wij verbleven er een week. Gedurende 3 dagen hebben we een autootje gehuurd om dit prachtige eiland, met een volledige kustlijn van amper 70 km, te kunnen ontdekken.

We trekken naar het uiterste zuidwestelijke puntje, waar de bescheiden vuurtoren van Faros een uniek zicht op de caldera biedt. Het trekt niet alleen veel toeristen, maar ook de lokale jeugd om de adembenemende zonsondergang te bewonderen. Iets verder kom je bij de stranden van Perissa en Kamari. 

 

 

Meer landinwaarts heeft vooral het bergdorpje Pyrgos ons bekoord vanwege zijn prachtige ligging, mooie panorama’s en gezellige trappensteegjes.

Fira, de hoofdstad kan erg druk zijn als er een cruiseschip is aangekomen. Maar toch blijft alles gezellig in de kleine straatjes. Het zicht op de caldera is nooit ver weg en die is overweldigend. Er heerst over de drukte heen een soort rust die je maar zelden ervaart en die enkel kan toegeschreven worden aan de schoonheid van de natuur rondom je heen.

 

 

De kers op de taart is echter Oia (spreek je uit als “ia”). Opnieuw is het hier genieten van prachtige vergezichten, de bizarre architectuur tegen de rotswanden en de alomtegenwoordige helblauw geschilderde koepels van de talloze kerkjes. Ook de vele kleine kunstgalerijtjes van lokale kunstenaars bezorgen wie van mooie dingen houdt een heel aparte beleving. Dit verwacht je niet direct op zo’n klein eiland. Wanneer het avond wordt, wordt het drukker. Dan komen honderden toeristen aan, aangevoerd door tientallen bussen, om er van de sunset te genieten.

De meest indrukwekkende hotels met een ‘view’ vind je in Imerovigli. Als je hier niet tot rust kunt komen, lukt het je nooit.

 

Uit het grote aanbod excursies kozen wij voor een dagtrip met een wandeling op het bizarre eiland Néa Kamméni, zowat het vulkanisch hart van de regio, gevolgd door een duik in de ‘hot springs’ en een bezoek aan het eiland Thirassia. Deze mooie dag werd afgesloten met het bewonderen van de zonsondergang ter hoogte van Oia, maar dan van op zee. Uniek!

 

 

 

Isabelle & Marc

2015

Natuur, gezelligheid, kunst en de pure Griekse keuken. Santorini was voor ons een verrassing. Hier vind je veel meer en kun je veel meer beleven dan de grootte van het eiland laat vermoeden.

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?