Rondreis Ierland

Prijs

Op aanvraag

Ierland is wereldwijd bekend voor St. Patrick’s Day, Guinness en de gezellige hoofdstad Dublin. Maar er is meer. Eindeloze en ongerepte groene landschappen, de ruige kusten van de Wild Atlantic Way, het typische maanlandschap van de Burren, ruïnes en kastelen, en de meren van de Connemara.

Maanlandschap de Burren

De uitgestrekte regio van de Burren in County Clare is een van de meest fascinerende contreien van Ierland. Eén en al rots, maar een bijzonder natuurverschijnsel van poëtische schoonheid. Net een maanlandschap, miljoenen jaren geleden gevormd onder lang vergeten zeeën.

Het koele, grijze rotsplateau vol groeven en spleten helt af naar de woeste, diepblauwe Atlantische Oceaan. De enorme rotsvlakte is bezaaid met rotsformaties, grotten, fossielen en kent een ongelofelijke variëteit aan bloemen. Van inheemse tot arctische, alpine en mediterrane soorten.

Folklore van Connemara

Een andere buitengewoon mooie streek langs de Ierse Westkust is Connemara in County Galway. Dit uitgesproken gebied vol legenden en folklore is beroemd om zijn woeste gronden en zachte kleuren.

De roestkleurige veenmoerassen en grijsblauwe meren spreken echt tot de verbeelding. Oude stapelmuurtjes kronkelen over de heuvels, waar de koraalstranden, zandbaaien en natuurlijke haventjes worden begrensd door de immer veranderende oceaan. Niet vreemd dus, dat kunstenaars, dichters en toneelschrijvers hier al eeuwen inspiratie vinden.

Kies je rondreis door Ierland

Een fly & drive naar de hoogtepunten van Ierland met een verblijf in lokale B&B’s? Een 10-daagse familierondreis met huurwagen en logeren in de charmante Original Irish Hotels? Bij Imagine Travel ontdek je Ierland zoals je het zelf wil. Van het bestaande aanbod aan programma’s, een reis met verschillende bouwstenen, of volledig op maat.

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?