Puglia

Prijs

Op aanvraag

Zoals men België associeert met bier en chocolade, zo denkt men aan trulli en olijven als het over Puglia gaat. Maar is dit wel zo? Of heeft Puglia méér te bieden ? We trokken gedurende 10 dagen door de hak van Italië, met grote nieuwsgierigheid en even grote verwachtingen.

 

Puglia ademt het verleden

Het verrassend rijk verleden van Puglia gaat vele eeuwen terug tot de Noormannen (jawel !), Romeinen en Turken. Uit elke periode zijn er sporen terug te vinden, wat zorgt voor aan zeer gevarieerde en aangename ontdekkingstocht. Daarnaast is Puglia het walhalla voor liefhebbers van kerken : zowat elk dorpje heeft zijn basiliek, kathedraal en verschillende kerken. Vaak zijn het ook de enige culturele bezienswaardigheden.

 

Tradities en authenticiteit

Puglia staat bekend als de minst toeristische streek van Italië. Dat is wellicht waar voor buitenlands toerisme, maar voor de Italianen zelf is het toch wel een trekpleister. Tijdens het weekend trekken ze naar de vele strandjes en staan de grote parkings die je langs de kustlijn vindt aardig vol. Zondag is nog steeds ‘Santa Domenica’ en wordt in familiekring doorgebracht. Alle winkels blijven dicht, maar ook veel restaurants en bars. Ook tijdens de week zijn de meeste winkels trouwens dicht tussen 13u en 17u. De tijd lijkt er soms een beetje stil blijven te staan, hoewel je aan de urbanisatie rond de historische centra merkt dat ook deze regio in volle expansie is.

 

Puglia geeft je de kans om op een ontspannende manier kennis te maken met een authentieke streek.

 

Gastvrijheid en gastronomie

Het is opvallend hoe gastvrij je hier ontvangen wordt. Vooral in de “masseria” (dit zijn oude veeboerderijen die omgevormd werden tot hotels en die meestal familiaal gerund worden), word je echt verwend. Culinair kan je voor verrassingen komen te staan : bepaalde lokale vleesgerechten zijn ietwat ‘speciaal’, maar het is een belevenis als je dit gaat eten in een “rosticceria”, een typische beenhouwerij annex restaurant. Voor de wijnliefhebbers zijn de negroamaro en de primitivo de lokale en overheerlijke aanraders. En naast de vele wijngaarden wordt het landschap verder overheerst door olijfbomen in alle maten en gewichten.

 

De plaatsen die we bezocht hebben :
Bari – Trani – Castel del Monte – Monopoli – Cisternino – Alberobello – Ostuni – Martina Franca – Locorotondo – Lecce – Otranto – Santa Maria Di Leuca – Gallipoli – Maglie – Nardo – Massafra – Taranto

 

Onze restaurant tip : 
- “La Capase”, Via Roma 27, Cisternino - Traditionele fijne Italiaanse keuken in een mooi kader.
- Onze pitstop tip : “La Spingula Wine Bar”, Riviera Armando Diaz, Gallipoli - Een lekker lokaal wijntje met een hapje en zicht op zee.

 

Isabelle & Marc

2016

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?