Oman

Prijs

Op aanvraag

Zeer regelmatig gaan wij – reisagenten – op studiereis. Zo kunnen we aan den lijve ervaren wat een bestemming te bieden heeft op het vlak van o.m. cultuur, natuur, bevolking, hotels en het culinair aanbod. Met deze kennis op zak kunnen wij onze klanten perfect adviseren rekening houdend met hun persoonlijke verwachtingen.

Zo ging ik onder meer op ontdekking naar Oman. Een bijzondere bestemming, waar je je in het land van 1001 nachten waant. Het land is heel authentiek gebleven, beschikt over een rijk verleden en de mensen zijn er uitzonderlijk gastvrij. Er is een heel moderne en hoogwaardige infrastructuur ontwikkeld met respect voor de natuurlijke omgeving en de bijzondere architectuur.

Het landschap is zeer gevarieerd, met de kuststrook langs de Indische Oceaan, het binnenland met zijn wadi’s, de Wahiba woestijn, de oases en de bergen. In dit decor rondreizen geeft je een heel speciale ervaring.

 

Ik zou aanraden om een rondreis van 5 of 6 nachten te combineren met enkele nachten strandverblijf in de omgeving van de hoofdstad Muscat (of Masqat). Van hieruit zijn ook verschillende interessante excursies mogelijk.

 

Oman kan eventueel ook gecombineerd worden met Dubai, dat op ongeveer 4 uur rijden ligt van Muscat. Ook voor mensen die, tijdens onze winter, op zoek zijn naar een zon-zekere strandbestemming met hoogwaardig luxueuze accommodaties en op 7 uur vliegen van Parijs. De beste periode om Oman te bezoeken is van oktober tot april. Dan liggen de temperaturen er tussen de 25 en 30 graden. Ik was er eind mei en het was er super-warm : gemiddeld rond de 45 graden !

 

En er is heel wat te beleven

Wij deden o.a. een ‘Muscat sightseeing tour’ : een rit door de oude stad, met fotostop aan het Qasr Al Alam, het Paleis van Sultan Qaboos met de Portugese forten Jalali en Mirani, en een bezoek aan het Bait Al Zubair Museum met een weelde van informatie over de cultuur, de traditie en de historische erfenis.

Daarna reden we naar Muttrah, waar we een wandeling maakten langs The Corniche, met de ‘mooie’ winkels, en we gingen ook shoppen in de drukke Souk, gekend voor zijn zilver, parfum en allerhande souvenirs.

 

“We deden ook een ‘Dolphin watching tour’ en we hebben er héél veel gezien! ”

 

Indrukwekkend was de overnachting in het ‘Desert Nights Camp’, een idyllisch gelegen tentenkamp, te midden van de woestijn, op 2 uur rijden van Muscat. Elke tent – eigenlijk is het meer een bungalow overkoepeld met een linnen zeil – bestaat uit een gezellige zithoek met kelim kussens, een mooi ingerichte slaapkamer en een aparte badkamer. Vanuit de tent heb je een schitterend uitzicht op de woestijn.

Een alternatief is ‘1000 Nights Camp’ : ook een heel goed tentenkamp, en nog iets meer “back to nature”. Daar zijn de tentenkampen volledig open; men slaapt er met volledig zicht op de sterrenhemel. Er is geen airco. Beschikt wel over een zwembad(je).

Via een rit door de duinen van de Wahiba Sands met 4×4, reden we langs de fascinerende Hajar Mountains naar Wadi Bani Khalid, één van Oman’s mooiste rivierbeddingen.

In Nizwa bezoeken we de Nizwa Souk en het impressionante 17e eeuwse Nizwa Fort.

In Bahla stoppen we bij het Jabreen Castle, een fort met prachtige plafondschilderijen en indrukwekkende architectuur.

En verder : het dorpje Misfah dat gehouwen is uit de rotsen, Jeb el Shams of ‘the Mountain of Sun’ is bijna 2000 meter hoog (van hieruit heb je een fantastisch zicht op de “Grand Canyon of Oman”), het lemen dorp Al Hamra en een rit naar de Sultan Qaboos Grand Mosque (opgelet : de dress code is lange broek, lange rok, lange mouwen en een sjaal voor de dames.

 

Katrien

2015

Oman is ideaal voor mensen die graag authentieke en gastvrije bestemmingen willen ontdekken, met een enorme variatie aan natuur en landschappen.

Over de bestemming

Op reis naar Azië

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?