Milaan

Prijs

Op aanvraag

Wie Milaan zegt, denkt aan mode, design en shopping. Maar er zijn ook de vele handelsbeurzen, de campari en het voetbal. Een ideale stad voor een korte citytrip, dachten we en dus boekten we een verlengd weekend naar deze gezellige stad.

 

Een kennismaking met Milaan begint bij de impressionante Duomo, letterlijk het centrum van de stad. Aan deze gotisch kathedraal werd al in de 14e eeuw begonnen en ze lijkt maar niet af te geraken. Door de luchtverontreiniging werden veel gevels en beelden ondertussen opgepoetst en is er een permanente renovatie aan de gang; er staat altijd wel ergens een steiger die het zicht belemmert. Maar het is een prachtig bouwwerk. Vanaf het dakterras heb je een fantastisch zicht over de vele torentjes, de sculpturen en natuurlijk over de stad.

 

 

Naast de dom ligt de indrukwekkende winkelgalerij ‘Galleria Vittorio Emanuele’, genoemd naar de eerste koning van Italië. Hier moet je echt de tijd nemen om de grote merknamen even links te laten liggen en te genieten van dit prachtig stukje architectuur – met o.a. de enorme centrale glazen koepel en daaronder de schitterende vloermozaïek – en de smaakvolle inrichting van de winkel(tje)s.

Deze galerij vormt meteen ook de passage naar de Scala, de wereldberoemde opera. Vernietigd in WOII, maar snel weer uit haar as verrezen, want o zo belangrijk voor de Milanees. Hier heerst de muziek. Maar ook Leonardo da Vinci, wiens standbeeld pal voor de Scala staat. De werken van dit onwaarschijnlijk genie uit de 15e eeuw kun je op diverse plaatsen in Milaan bewonderen.

Hou er echter rekening mee dat je lang, heel lang op voorhand kaartjes moet reserveren als je “Het Laatste Avondmaal” wil zien.

 

Wij waren te laat, maar we hebben dan gekozen voor het Museo Nazionale della Scienza e della Technica, dat eveneens volledig aan Leonardo gewijd is.

Lekker eten en drinken is er in overvloed in deze gezellige stad. Vooral in gezellige de wijk Brera is het aangenaam slenteren tussen de vele terrasjes, maar ook op andere pleinen is het vaak heel aangenaam.

Het Parco Sempione vormt de groene long van de stad. Een trekpleister voor jong en oud, met z’n brede lanen, wijdse grasvelden en waterpartijen. De Arco della Pace biedt een schitterend lineair vergezicht op het Castello Sforzesco, dat verschillende musea herbergt.

Wie van beeldende kunst houdt, kan het Cimitero Monumentale een bezoekje brengen. Normaal is een kerkhof niet de meest aangename plaats om een stukje van je verlengd weekend door te brengen, maar hier maken we graag een uitzondering voor. Het is een groots openluchtmuseum. Heel wat notabelen, vermogenden en beroemde Milanezen kregen hier hun laatste rustplaats. Ze werden opgeborgen in vaak indrukwekkende monumenten die versierd werden met heuse beeldhouwwerken. Misschien vreemd om te zeggen, maar een aanrader.

 

 

Maar naast al deze historische cultuur wilden we uiteraard ook het wereldse ‘Gouden Vierkant’ eens zien : het walhalla van en voor de modeliefhebber, tussen de Via Monte Napoleone en de Via delle Spiga. Alle grote couturiers zijn hier vertegenwoordigd en pakken zo opvallend, zo groots en zo duur mogelijk uit. Wij bezochten deze wijk op een zondag; rustdag. Dan hoef je geen beslissingen te nemen :-) … en het windowshoppen op zich is ook al een belevenis.

 

Isabelle & Marc

2013

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?