Kroatië

Prijs

Op aanvraag

Zeer regelmatig gaan wij – reisagenten – op studiereis. Zo kunnen we aan den lijve ervaren wat een bestemming te bieden heeft op het vlak van o.m. cultuur, natuur, bevolking, hotels en het culinair aanbod. Met deze kennis op zak kunnen wij onze klanten perfect adviseren rekening houdend met hun persoonlijke verwachtingen. Zo ging ik op studiereis naar Kroatië.

Best een intensieve ontdekkingsreis want in drie dagen werden net geen 1000 km afgelegd tussen Zagreb en Dubrovnik. Dit leerde me alvast dat Kroatië perfect met de wagen kan doorkruist worden: er is weinig verkeer in het laagseizoen en op deze manier kun je met volle teugen genieten van de uitzonderlijk mooie landschappen.

Want wat onmiddellijk opvalt aan dit land is de innemende mooie natuur. In het binnenland vloeien de glooiende heuvels moeiteloos in elkaar, terwijl je aan de kust voortdurend een prachtig zicht hebt over de 1185 eilandjes in de Adriatische zee. Ook de verbluffende meren van Plitvice met hun 90 watervallen zijn echt een bezoek waard.

 

Heerlijk ontspannend als je even de tijd neemt 
om stil te staan bij al dit natuurschoon.

 

De steden ademen een rijk verleden uit. We hebben een bezoek gebracht aan Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik, stuk voor stuk bijzonder aangename plaatsen om te vertoeven. Bovendien word je door de lokale bevolking gastvrij met een oprechte vriendelijkheid ontvangen.

 

 

Gedurende deze studiereis hebben we 15 (!) hotels bezocht. Het aantal echte tophotels is vrij beperkt, maar het aanbod is groeiend. Er zijn tal van gezellige stadshotels en kwalitatieve verblijfshotels.

Hotelkamers in Kroatië zijn tamelijk prijzig, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het – naar onze normen – goedkope leven buiten de hotelmuren. De duurste en meest toeristische stad is Dubrovnik. Overdag is het hier erg druk omdat cruiseschepen er hun lading toeristen droppen, maar eens de avond valt is het heerlijk rustig in deze toch wel adembenemende stad. Wist je trouwens dat in het oude centrum van deze stad er maar 400 mensen echt wonen?

 

Isabelle

2016

Samengevat was dit een zéér aangename kennismaking met dit land en een aanrader voor een héél fijne vakantie !

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?