Ierland: a different life

Prijs

Op aanvraag

“Ierland. Iedereen die er geweest is, wordt verliefd op dit eiland. Op de ongelooflijke schoonheid van de soms ruwe, dan weer tedere natuur, op de turbulente geschiedenis, de eeuwenoude cultuur, maar vooral ook op de mensen. De logies zijn er zeer budgetvriendelijk en zeker niet van mindere kwaliteit. Er is een groot aanbod aan charmehotels met uitgesproken stijl. Vaak zelfs nog ondergebracht in een kasteel. Pure verwennerij voor alle zintuigen!”

Enfin, dit staat te lezen in de Gallia-brochure, dé specialist in groene vakanties. Wel, daar wou ik nu eens het fijne van weten, zie …

De tocht begint in Dublin. Hier is voor elk wat wils. De rijke geschiedenis laat zich nog voelen in de stijlvolle huizen en andere gebouwen, met het imposante Trinity College als hoogtepunt. En natuurlijk is ‘a pint of Guinness’ nooit ver weg.

Via het Russborough House, één van de mooiste huizen uit de 18e eeuw bereik je de Wicklow Mountains. Hier kun je o.a. schitterende tuinen bewonderen en pittoreske plaatsen bezoeken zoals Glendalough waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de 6e eeuw. Uiteindelijk kom ik aan in Kilkenny.

De volgende fase is best druk met o.a.: Jerpoint Abbey (Thomastown), de spectaculaire Rock of Cashel, Tipperary (ja, van het wereldbekende liedje uit de Eerste Wereldoorlog, waarin het verlangen naar huis wordt bezongen), Cahir Castle, Clogheen, Cappoquin, tot Youghal in het graafschap County Cork aan de oever van de rivier Blackwater.

Via Midleton en Cobh (spreek je uit als ‘koow’) kom je in Cork, de tweede grootste stad van de republiek Ierland, helemaal in het zuiden. Van daar gaat de tocht verder naar Killarney in het graafschap Kerry. Dit is zonder meer een prachtige streek met een indrukwekkend en innemend natuurschoon (o.a. Killarney National Park) en de ideale uitvalsbasis voor de ‘Ring of Kerry’, een auto- of fietsrit rond het schiereiland Iveragh in het zuid-westen, met prachtige panorama’s op bergen en dalen.

Via Castlemain en Tralee bereik je dan weer Limerick, hoofdstad van het gelijknamige graafschap en een met geschiedenis beladen en schitterend historisch centrum.

Op de weg naar Ennis kun je even halt houden in Bunratty Castle – het best bewaarde middeleeuws kasteel van Ierland – en Folk Park, dat je enkele eeuwen terug in de tijd brengt.

Iets verderop kom je in de Burren, een nationaal park met een vreemd kalkstenen landschap. Daarna bezocht ik de Cliffs of Moher, ronduit indrukwekkend. Deze klippen behoren dan ook tot de hoogste van Europa.

Galway, een universiteitsstad in het westen van Ierland, dienst vaak als uitvalsbasis voor een bezoek aan Connemara (hoor je nu ook een liedje in je hoofd 🙂 ?). Dit wijds natuurgebied, intact en dunbevolkt, spreekt tot de verbeelding. Het is zonder meer indrukwekkend!

 

"Ik heb ontzettend genoten van deze 9 dagen Ierland. Natuurlijk moet het weer wat meezitten, maar het is een schitterende reisbestemming!

Ik wens ook 4Disa Travel in De Pinte feliciteren met de prima service en de selectie van de hotels: telkens klassevol, rustig gelegen en met een uitstekende keuken. Van harte dank!"

Willy

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?