Herfstwandelen in Luxemburg

Prijs

Op aanvraag

We gingen op weekend naar Luxemburg. Gewoon een weekendje voor onszelf, naar aanleiding van een verjaardag. Niet te ver, genoeg om er eens uit te zijn. Even op adem komen, ontstressen, onthaasten en connecteren met de natuur. Dat zochten en vonden we meer dan verwacht in het sympathieke en – zeker in de herfst – mooie Luxemburg.

Vooraleer verder te gaan, het was prachtig weer ! Midden oktober en overdag zo’n 20°. Uitzonderlijke temperaturen waarvan we met volle teugen konden profiteren. De natuur ligt er prachtig bij, maar geeft slechts langzaam zijn schoonheid prijs omdat de zon moeite heeft om de stevige ochtendlijke nevelsluiers te ontbinden. Maar zodra dit gevecht gewonnen is, vertoef je je in een adembenemend mooi “vijftig tinten van groen en bruin”-schilderij.

 

We verbleven in Bourscheid, niet zo ver van Diekirch. Het landschap wordt hier gedomineerd door de fantastisch mooie rivier, de Sauer (of de Sûre), die zich als een krinkelend winkelend waterding speels door de vallei slingert, rustig kabbelend, meestal geruisloos, en met een vriendelijke vanzelfsprekendheid. Zijn vele meanders laten je vaak raden aan welke kant van de rivier je nu eigenlijk bent, maar dit kun je nauwelijks kwalijk nemen. Aan de oevers van deze korte (173 km) inspirerende rivier kom je immers tot rust en ontdek je opnieuw hoe mooi het geluid van kabbelend water kan zijn.

 

 

In deze regio zijn er tal van wandelroutes voor de sportieve wandelaar (hou rekening met behoorlijk wat hoogtemeters), mountainbikers, kajakkers en – het mooie weer zal er wel toe bijgedragen hebben – een waar paradijs voor Harley- en andere motorrijders. De natuur pakt je hier gewoonweg in, maar wordt ook zeer gerespecteerd. De dorpjes en gehuchtjes zijn zeer bescheiden, low profile.

De ‘plages’ die vernoemd worden in vele dorpsnamen zijn niet wat ze doen vermoeden; dus geen zandstroken, maar wel aangename rustpunten langs de rivier met grasvelden, hotelletjes, een bar, kortom oases van rust, met enkel het geluid van de glijdende – ja, we zijn fan – Sauer.  De herfstkleuren zorgen bovendien voor prachtige taferelen op de bergflanken.

 

 

Als wijnliefhebbers gaan we graag op zoek naar lekkere lokale wijnen en staan we altijd open voor nieuwe ontdekking. We dronken in het hotel een fantastische wijn van een wijnhuis dat niet of nauwelijks exporteert. Een nobele onbekende dus en meteen een reden om eens op bezoek te gaan. We hadden er de rit naar Remich – in het zuiden van Luxemburg aan de Moezel – voor over. Het was een ontzettend aangename kennismaking : eerlijke, zuivere wijn-met-een-hart.

Wijndomein Tip : 
Domaine Mathis Bastian, Rue des Eglantiers 3, 5551 Remich, Luxembourg

 

 

Isabelle & Marc

2017

Ideaal voor een verwenweekend :  niet ver, zeer betaalbaar en – buiten het seizoen – echt niet druk.

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?