Herbronnen in Sri Lanka

Bestemming(en)

Azië

Prijs

Op aanvraag

Op een scharniermoment in mijn leven wou ik een moment van herbronning en rust. Vroeger had ik dat ook reeds gezocht op meer klassieke bestemmingen, maar doordat de eenzaamheid ’s avonds me altijd parten speelde, bracht dit me nooit de rust die ik ervan verwacht had.

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze en kan vertaald worden als de “wetenschap van het leven”. De Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur, en geeft een eigen betekenis aan het begrip energie, die aanwezig is in de geest en in de gehele kosmos. De centrale ayurvedische gedachte is dat een ziekte eerst in de geest ontstaat en zich pas na herhaald genegeerd te worden in het lichaam manifesteert. Een Ayurvedische kuur probeert onevenwichtig tussen verschillende energieën te herstellen of te voorkómen door lichaam en geest in balans te brengen en te houden. (Wikipedia)

Mensen die dergelijke kuur volgen sluiten meestal een bepaalde episode in hun leven af. De redenen zijn vaak zeer uiteenlopend : echtscheiding, kanker overwonnen, stoppen met werken of een groot intensief project afgewerkt. Uiteenlopende beweegredenen, maar toch is er een bepaalde gemeenschappelijke lijn om voor zo’n kuur te kiezen.

 

Ik wou rust en een nieuw evenwicht te vinden. Deze kuur heeft mijn verwachtingen echt overtroffen.

 

Ik heb interessante mensen ontmoet die iets te vertellen hadden, heb meerdere boeken kunnen lezen en vooral ook innerlijk een rust gevonden waarvan ik me niet herinner wanneer ik die nog gehad had. En die rust voel ik nu – vele maanden alter – nog altijd.

 

Mijn programma in de Lotus Villa omvatte o.a. dit:

– verblijf op basis van Ayurvedisch volpension (driegangen Ayurvedisch maaltijden), gratis water en Ayurveda kruidenthee
– een volledig persoonlijk consult en diagnose door de Ayurveda-arts (je staat gedurende de gehele kuur onder controle van de artsen)
– een persoonlijk afgestemde Ayurveda kuur  van 14 dagen (met circa 3 a 4 behandelingen per dag variërend van hoofd-, rug- en lichaamsmassages, gezichtsmassages, Shirodhara, stoom- en bloembaden; geen kruiden medicijnen)
– gratis deelname aan het uitgebreide weekactiviteiten schema met onder andere wekelijks yoga (6x per week), Tai chi (2x per week) en 1 kookworkshop en  gratis avond activiteiten.

 

 Hier zijn enkele van mijn tips :

– Als je nog nooit naar Sri Lanka bent geweest, doe dan eerst een rondreis en dan de kuur.
– De duur van de kuur is volgens de meesten ideaal drie weken; ik ben ook die mening toegedaan.
– Ga alleen, dus niet met partner, kind, vriend(in). Ieder heeft een ander programma en het is ook de bedoeling een stuk zichzelf terug te vinden. Om 21.00 uur gaat iedereen naar de kamer en bijna iedereen slaapt vanaf dan. Een tweede persoon op de kamer zou storend kunnen zijn als die niet op hetzelfde ritme zit.
– Hou er rekening mee dat je, zeker de eerste week, tussen de behandelingen veel slaapt omdat je bestendig ingewreven wordt met kruiden die in je lichaam dringen. Tussen sommige behandelingen mag je soms ook niet rondlopen, zwemmen of zonnen. Dus enkel liggen of zitten in de schaduw.
– Je kan een paar kleine uitstappen doen, maar daar heb je in het beste geval enkel tijd voor tussen 15.30 en 19.00 uur.
– De meerderheid van de gasten zijn wel Duitstalig van origine (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland).
– Het verblijf is niet goedkoop, maar ter plaatse doe je amper iets op.
– De accommodatie is net en alle comfort is aanwezig. De maaltijden (elke persoon krijgt een andere maaltijd) zijn zeker voldoende, maar nadruk op groenten en fruit. Uiteraard geen alcohol en vlees beperkt zich tot kip.

 

Marc VDC

2015

 

 

Een nieuwe start. 

Een wellnessvakantie kan het begin zijn van een nieuw, bewuster leven. Een moment om eindelijk eens te starten met afvallen. Of te stoppen met roken. Om oude gewoontes los te laten en een nieuwe leefstijl te omarmen. Zie een wellnessreis als de kickstart voor een gezondere leefstijl. Daarna is het – bij thuiskomst – vaak makkelijker vol te houden dan wanneer u er thuis mee begint. Loopt u al een tijdje rond met plannen om uw levensstijl aan te passen maar lukt het nog niet om het ook écht te doen? Laat u inspireren door onze wellnessreizen!  

 

Over de bestemming

Op reis naar Azië

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?