Geniet van de wilde natuur op het expeditieschip Seabourn Venture

Prijs

Op aanvraag

In februari 2024, na het Antarcticaseizoen, maakt expeditieschip Seabourn Venture zijn grote oversteek van het uiterste zuiden van de wereld over de Atlantische Oceaan naar Europa. Vanuit arctische wateren steek je de evenaar over, doorkruis je tropische biotopen en ga je voor anker aan enkele van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Waaronder zelfs het allergrootste mariene natuurreservaat in de Atlantische Oceaan. Een levende natuurdocumentaire waar je 54 dagen middenin zit.

Het vogelleven rond de Falklandeilanden

Vanuit het Argentijnse Ushuaia, de poort naar Antarctica, maakt de Seabourn Venture eerst een rondvaart van drie dagen rond de Falklandeilanden. Onderweg zie je niet alleen het zeeleven, maar ook het vogelleven compleet veranderen. Albatrossen, pinguïns, caracara’s … Hier hebben de wind en de vogels het voor het zeggen.

Tuin van Eden

Daarna werpt het expeditieschip zijn anker uit aan South Georgia en de omliggende eilanden. Een van de minst bezochte gebieden ter wereld, zó ongerept en onherbergzaam is het hier. Ontdek een verloren gewaande tuin van Eden boordevol wildlife, waaronder enorme pinguïnpopulaties, reuzenstormvogels, pelsrobben en zeeolifanten. Water en kust vormen er een van de meest diverse mariene ecosystemen ter wereld.

Ontdek de onderwaterwereld vanuit een onderzeeër

Afhankelijk van de weersomstandigheden en wildliferapporten stippelen de kapitein en de expeditieleider het verdere reisplan uit. Bezoek historische gemeenschappen zoals Grytviken, de immense broedkolonie koningspinguïns op Salisbury Plain en andere onvergetelijke locaties. Gedurende de hele reis deelt het ervaren expeditieteam van wetenschappers en natuuronderzoekers hun kennis en observaties. Van boeiende presentaties aan boord, tot interpretaties van natuurfenomenen tijdens excursies met zodiac en kajak. In een onderzeeër duik je samen zelfs letterlijk de onderwaterwereld in. Op 300 m diepte onthult de oceaan zijn grootste geheimen.

Maximale panorama’s in de suites

De Seabourn Venture is duidelijk gemaakt om deze afgelegen gebieden te trotseren. Behalve een volbloed expeditieschip met hoogstaande hardware en technologie, reis je aan boord van een gesofisticeerd boetiekschip met suites voor maximum 264 passagiers. De grote ramen schenken je maximale panorama’s, waar je ook bent.

Grootste mariene natuurreservaat

In Tristan da Cunha komen de troeven van dit schip volledig tot hun recht. Dit is de meest afgelegen, bewoonde eilandengroep ter wereld. Zo’n 3.000 km van Zuid-Amerika en 2.700 km van Zuid-Afrika. De eilanden en de wateren eromheen – een gebied van bijna 700.000 km² – vormen zelfs het allergrootste mariene natuurreservaat in de Atlantische Oceaan en het op drie na grootste ter wereld.

Bedreigde vogelsoorten en onbewoonde eilanden

Op Tristan da Cunha zelf wonen slechts een 250-tal mensen, de omliggende eilanden Gough Island, Inaccessible Island en Nightingale Island zijn zelfs volledig onbewoond. Van de miljoenen zeevogels die hier vertoeven, hoop je vooral enkele bedreigde soorten op beeld vast te leggen. Zoals de Atlantische geelneusalbatros en de noordelijke rotspinguïn. Een koddige rotsspringer met zijn typische, gevederde gele kuif.

Primeur in Oostende

Dan volgt Ascension Island – nog zo’n ruw toevluchtsoord voor vogels, zeezoogdieren en schildpadden – en loopt het traject naar Kaapverdië. Langs de westkust van Afrika, met bestemmingen in Senegal, Gambia en Marokko, komt de Seabourn Venture uiteindelijk aan in Europa. Na Málaga en enkele havens in Portugal en Frankrijk legt het schip ook aan in Oostende. Een primeur in Belgische wateren. In Greenwich maakt de Seabourn Venture zijn grote overtocht compleet.

Zusterschip Seabourn Pursuit

Deze zomer gaat met de Seabourn Pursuit ook een tweede expeditieschip te water. Vanuit de Middellandse Zee maakt het zusterschip de omgekeerde trans-Atlantische oversteek naar Miami. Via Brazilië zet het schip koers daarna naar Antarctica. Evenzeer een fascinerend decor voor beklijvende, groene expedities. Langs de Amazonerivier begeleiden deskundigen je deze levensader en zijn immer veranderende cycli van droogte en overstroming beter te begrijpen. Ook Antarctica doet dromen van een avontuurlijke expeditie, het Witte Continent roept beelden op van eindeloze  sneeuwlandschappen en torenhoge ijsbergen.

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?