Eilandhoppen in Caraïbische Zee

Prijs

Op aanvraag

Behalve toeristische hotspots herbergen de Caraïben ook andere, ongerepte plekken. Van de 7.000 eilanden, waarvan een honderdtal bewoond, deelt Caraïben-expert Lieven van Travelworld graag drie van zijn favorieten. Drie droomplekken die we graag helpen mixen tot je meest gesmaakte reiscocktail.

Koning Natuur in Guadeloupe

Archipel Guadeloupe is misschien wel het meest tropische stukje Frankrijk. Van de vijf eilanden is Basse-Terre voor Lieven alvast de uitblinker. 

“Je gaat volledig op in de afwisselende natuur. Actieve vulkaan Soufrière, de watervallen van Carbet, de nevelwouden en mangroves in Guadeloupe National Park, de 85 diersoorten van Parc des Mamelles … En verlaten zandstranden die variëren van parelwit tot gitzwart.”

Dubbele charme in Barbados

Barbados is een voormalige kolonie van het Verenigd Koninkrijk. Britse en Caribische charme vind je hier dus allebei en bovendien in overvloed.

“Vooral in Bridgetown heb je een afspraak met de geschiedenis, dankzij de vele koloniale gebouwen uit de Engelse tijd. Barbados telt daarnaast enkele van de meest prestigieuze luxehotels ter wereld, bekroonde restaurants … Sportievelingen komen bovendien van heinde en verre om te duiken, te snorkelen en te golfen.”

Avontuurlijk Saint Lucia

De uit de oceaan oprijzende pitons van Saint Lucia zijn wereldberoemd. Toch zien veel reizigers het eiland ten onrechte over het hoofd.

“Het is een avontuurlijk eiland waar je eropuit kan trekken langs vulkanische modderbaden, ongerepte stranden en verlaten suikerplantages. Te paard, met de jeep of met de mountainbike? Het kan allemaal. Neem zeker een kamer in een van de vele boetiekhotels met zicht op de magische pitons. Zo’n innemend panorama went echt nooit.”

Over de bestemming

Op reis naar Caraïben

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?