Egypte in vogelvlucht

Bestemming(en)

Afrika

Prijs

Op aanvraag

Als wij Egypte zeggen, denk jij waarschijnlijk spontaan aan de piramides, de farao’s en de Nijl. Bij bestemmingsspecialist Imagine Travel kan je de hoogtepunten van Caïro combineren met die van Luxor en de Egyptische levensader. Vertel ons hoeveel tijd je wenst te spenderen, dan stellen wij een programma voor je samen, op maat van je wensen. 

Piramides van Gizeh

Een reis naar Egypte brengt je bijna 5.000 jaar terug in de tijd. Dicht bij Caïro vind je het plateau van Gizeh met de beroemde piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. Onderaan het plateau rekt de sfinx zich uit. De leeuw met het hoofd van Koning Chefren bewaakt de ingang tegen plunderaars.

De schat van Toetanchamon

Andere tips in Caïro zijn uiteraard het Egyptisch Museum met de grote kunstschat van Toetanchamon, de oude stad en de soeks. 

Luxor en de Nijl

Voor de mysteries van de Nijl moet je naar Luxor vliegen, zo’n 700 km zuidelijker. Bij Imagine Travel kan je de formule kiezen die best bij je past, gaande van een 4-daagse ‘korte’ cruise tot een 7-daags vaarprogramma, telkens tussen Luxor en Aswan. In comfortklasse of toch extra luxe? De zeilcruises met een dahabiya van vijf tot tien cabines kan je bovendien helemaal privatiseren. Dan heb je de Nijl precies helemaal voor jezelf.

Kolossen van Memnon

Blikvangers tussen je bezoeken aan wal zijn onder andere de tempel van Karnak, de necropolis van Thebe met de kolossen van Memnon, de Vallei der Koningen en Koninginnen, de tempel van Luxor en de tempel van Hatsjepsoet.

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?