De Griekse Peloponnesos

Prijs

Op aanvraag

Sinds mei 2018 vliegt Brussels Airlines ook op Kalamata, diep in de Peloponnesos, Griekenland. Als reisagent hadden we de gelegenheid om deze streek beter te leren kennen en gingen we op studiereis : van Athene tot Pylos in het zuidwesten van de Griekse vingers.

We vlogen met een vroege ochtendvlucht van Zaventem naar Athene. Het zonnetje was alvast van de partij en het was al zeer aangenaam warm (eind april). We startten ons blitzbezoek aan deze stad met een heerlijke Griekse lunch in “Taverna Trikliko Neos Kosmos” die allerlei typische gerechten serveerde. In de namiddag bezochten we onder een deskundige uitleg van een gids de legendarische archeologische site Acropolis en het Acropolis Museum.

 

 

We logeerden in Grecotel Pallas Athena, dat een speciale vermelding verdient. Het ligt op wandelafstand van de Acropolis en, zoals het een Grecotel betaamt, draagt het gastvrijheid en de gastronomie hoog in het vaandel. Maar dit hotel is daarnaast nog interessant omwille van de vele prachtige kunstwerken van Griekse artiesten die in de lobby en in het restaurant hangen en te koop worden aangeboden. Ze worden om de 3 maanden vervangen door andere werken. Origineel idee om  Griekse kunstenaars de kans te geven hun werken te kunnen exposeren.

 

De volgende dag ging het richting Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. De Peloponnesos is met Athene verbonden door het kanaal van Korinthe (ca. 6,3km lang, 23m breed en 8m diep) tussen het Europese vasteland en de Peloponnesos. Rondreizen door de Peloponnessos is reizen doorheen de tijd.  Je vindt er de meest interessante archeologische sites zoals Argos, Olympia, Mystra, Epidaurus, Sparta, Mykene en Nauplio.

Wij bezochten 2 sites : eerst Epidaurus, de antieke site gewijd aan de Griekse god Asklepios, god van geneeskunde en genezing, en daarna Olympia, het oude heiligdom van Zeus, met o.a. het stadium waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden.

 

We raden zeker aan om de sites onder begeleiding van een plaatselijke gids te bezoeken. Onze gids (een Nederlandse, gehuwd met een Griek) kon enorm boeiend vertellen en bracht de site zo weer tot leven. Fascinerend!  Wist je dat wij je kunnen helpen bij het reserveren van een gids?

Niet enkel op cultureel gebied valt er heel wat te zien, de natuur is ook indrukwekkend met prachtige baaien, een golvend landschap met olijfbomen en eucalyptusbomen. Prachtig, met de bergen op de achtergrond. Het is nog een zeer authentieke regio, dat heeft weten te ontsnappen aan het drukke massatoerisme.

De hele rit doorheen het schiereiland is gewoonweg prachtig! Daarom  verken je best deze regio met de wagen.

Onze doorreis hebben we afgerond in het prachtige Costa Navarino Resort. Dit prachtige 5-sterren resort ligt naast het stadje Pylos, in het uiterste zuidwesten van de regio Messinia. Dit is nog een ongerept stukje natuur met olijfgaarden en wijngaarden aan de kust van de ionische zee.

Katrien

2018

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?