Cruise Noorwegen, IJsland en Schotland

Prijs

Op aanvraag

In mei 2022 doopte Holland America Line zijn gloednieuwe cruiseschip de Rotterdam in – waar kan het ook anders – Nederlandse havenstad Rotterdam. Daarna heeft het schip meerdere mooie vaarroutes vanuit Nederland voor de boeg. Wat denk je er bijvoorbeeld van om Noorwegen, IJsland én Schotland tijdens één cruise af te werken? Heen en terug vanuit Amsterdam!

Postkaartje in Bergen

Eerste aanleghaven: het prachtige Bergen. Van de 14e tot 18e eeuw een belangrijke zeehandelsstad, vandaag net een charmant postkaartje met de beroemde, gekleurde hanzekade en spitse gevels. Ga zeker op excursie naar Hardangerfjord, zonder twijfel een van Noorwegens mooiste.

Zo’n 400 km dieper in het noorden belanden we in Molde. Bij helder weer kan je vanaf dit deel van het Romsdal schiereiland meer dan 200 bergtoppen zien. Met Varden als ons favoriete, panoramische uitzichtpunt. Molde is ook het begin- en eindpunt van de Atlantische Oceaanweg, zigzaggend over spectaculaire bruggen en eilanden.

Tolkien-achtig IJsland

Op IJslandse bodem zetten we voet aan wal in Akureyri. Een bruisende stad, maar eveneens een ideaal knooppunt naar een sprookjesachtig landschap. Zo is Eyjafjörður in Akureyri’s achtertuin met 60 km het langste fjord van het land.

Stop zeker ook aan Goðafoss, de waterval van de goden, en de zogenaamde duistere burchten van Dimmuborgir. Een grillig labyrint van natuurlijke bogen, lavatorens en verdoken grotto’s. Alsof bedacht door Tolkien himself.

 

Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld

Het idyllische stadje Ísafjörður wordt aan drie kanten omgeven door imposante bergen. Een mooi vertrekpunt om het omringende schiereiland en de ruige, afgelegen Westfjorden te verkennen. Op het eilandje Vigur kan je papegaaiduikers, eidereenden, noordse sternen en andere bijzondere vogels spotten.

Reykjavík is de meeste noordelijke hoofdstad van de wereld. Naast een broeihaard van cultuur, design en kunst vind je hier  indrukwekkende vergezichten. Van majestueuze gletsjers tot onherbergzame lavavelden. Grijp op schiereiland Reykjanes zeker de kans om te baden in de Blue Lagoon. Twee uurtjes zalig ontspannen in een natuurlijke warmwaterbron van 38 °C.

Cruise in volle vaart naar Schotland en de Schetlandeilanden

We verlaten IJsland en zetten koers naar Schotland. Hoewel de Shetlandeilanden deel uitmaken van het VK, zijn de wortels van de archipel zowel Noors als Schots. Te merken aan de vele archeologische vindplaatsen uit het bronzen tijdperk.

Een dag later sta je in de Schotse Highlands, de ruigste regio van heel het Verenigd Koninkrijk. Even buiten de stad Inverness wacht een schatkist aan Schotse en Keltische geschiedenis, mythes en natuurschoon. Ga op panoramische route langs Loch Ness of ontrafel de mysteries van eeuwenoude ruïnes en kastelen.

De laatste ligplaats van de cruise brengt je naar de Schotse hoofdstad. De stad van Edinburgh Castle, de impressionante National Galleries, en de Royal Mile in het hart van Old Town.

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?

Wegens opleiding is het kantoor gesloten op dinsdag 25/06. We blijven wel steeds per mail bereikbaar.