Cruise Noorse Fjorden

Prijs

Op aanvraag

Onze eerste cruise ! Vroeg geboekt (want dat is voordelig) bij onze reisagente (daar krijg je ten minste service), maar we waren vooral erg nieuwsgierig naar deze nieuwe ervaring. ‘Eens cruisen, altijd cruisen” had men ons gezegd, maar dat wilden we eerst toch zelf een uitproberen, samen met onze twee tieners. We kozen voor  een begeleide cruise naar de Noorse fjorden.

De reis begint als je je voordeur achter je dicht trekt. Met de trein spoorden we naar Amsterdam waar de majestueuze Koningsdam van Holland America Line ons lag op te wachten. Niet veel later zette het gevaarte zich in beweging richting Noorwegen. Een dagje varen gaf ons de gelegenheid om het schip te verkennen. In-druk-wekkend ! Een drijvend dorp, waar je je als passagier de koning te rijk voelt. Je wordt er verwend of je verwent jezelf. Andere keuze is er niet. Dit is genieten op en top !

Tijdens de tocht konden we genieten van adembenemende landschappen en prachtige natuur. We voeren via Eidfjord, Geiranger – diep in de fantastisch mooie Geirangerfjord – en Ålesund naar Bergen. Onderweg waren we echt onder de indruk van o.m. de spectaculaire watervallen van Vøringsfossen, de bergen van Hardangervidda en de Syv Søstrene (de Zeven Zusters) watervallen. Van al deze natuurpracht wordt een mens zowaar stil.

 

 

Maar ook aan wal valt er veel te beleven. We hielden halt in Ålesund – een prachtig stadje in Art Nouveaustijl – en Geiranger, en kuierden we gezellig rond in Bergen, waar de Bryggenwijk met z’n historisch houten handelshuizen de bekendste bezienswaardigheid én het bezoeken waard is. Er is ook een kabelbaan van waaruit je een prachtig zicht hebt op de omgeving, maar helaas waren we iets te laat om deze nog binnen de tijd te kunnen nemen. Want als er één ding is dat het cruiseschip niét doet, is wachten. Dus ben je beter op tijd zodat je de afvaart niet mist.

Aan boord lieten we ons verrassen door al de heerlijkheden die we voorgeschoteld kregen. Het personeel was super, maar dan ook super vriendelijk en behulpzaam. Als je bedenkt dat zij 9 tot 12 maanden lang aan boord verblijven, steeds met de breedste glimlach, om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, terwijl zij hun familie al die tijd moeten missen; wel, dat verdient respect. Wij hebben van alles maximaal genoten.

Grace, Marc, Brent en Febe

2017

Dit was onze eerste cruise en het was meteen een schot in de roos. Een betere vakantie, samen met het hele gezin, kunnen wij ons niet bedenken. Onze volgende cruise is ondertussen ook al geboekt. Bij 4Disa Travel natuurlijk !

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?