Centrale route van de Camino de Santiago
De Portugese Camino de Santiago is al eeuwenlang een van de belangrijkste pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Of je nu kiest voor wandelen of fietsen, de centrale route naar Compostela laat je heel wat moois zien. Van de Minho-streek in Noord-Portugal tot Galicië in Spanje. Onderweg ontluikt een prachtig landschap van bossen, rivieren, valleien, wijngaarden, velden en traditionele dorpen.
Stukken van de Portugese Camino delen de oude Romeinse weg. Tijdens je tocht steek je dan ook verschillende Romeinse bruggen over en leer je tal van bevallige steden en plekjes kennen. Boordevol oude architectuur en fascinerende histories.
Paradores: luxe hotels in Portugal en Spanje
En cours de route houden lokale, culinaire geneugten je energieniveau op peil. Puur genieten van Portugese en Spaanse kazen, traditionele vleeswaren, vinho verde, en vers gevangen vis en zeevruchten.
Je verschijnt trouwens telkens goed uitgerust aan de volgende etappe, want je verblijft in verschillende ‘pousadas’ en ‘paradores’. Portugese en Spaanse monumentale luxehotels, gelegen in kastelen en statige, historische landhuizen, gekend om hun comfort en voortreffelijke keuken. Bovendien hoef je niet met koffers te zeulen, want bij aankomst in het volgende hotel staat je bagage al keurig voor je klaar.
En we zijn weg
VAN PORTO …
Of je nu te voet reist of met de fiets, je ongelooflijke reis begint in Porto, Portugese parel op de Unesco Werelderfgoedlijst. In Barcelos leer je de legende van Jakobus en de haan die het leven van een pelgrim redden. Neem trouwens gerust alle tijd om het charmante stadje, zijn middeleeuwse straten en plein te verkennen.
… VIA PONTE DE LIMA
Tijdens een van de volgende wandel- of fietsetappes baan je je een weg door wijngaarden, bossen, boomgaarden en velden. In Ponte de Lima volgt een welverdiende beloning: een scala aan restaurants, gespecialiseerd in de lokale keuken. Proef traditionele gerechten zoals ‘polvo à lagareiro’ (gebakken octopus) of ‘bacalhau assado com broa’ (gebakken kabeljauw met maïsbrood). Uiteraard vergezeld van een glaasje witte Loureiro-wijn.