Canada

Bestemming(en)

Canada

Prijs

Op aanvraag

Dit prachtig reisverhaal werd ons bezorgd door Natalie en Nino. Zij trokken naar Canada voor een prachtige reis door de Rocky Mountains en Vancouver Island. Het werd een onvergetelijke ervaring. “De schoonheid van de natuur die vaak overweldigend is en de weidsheid van de panorama’s staan voor altijd in ons geheugen gegrift. What a place to be.”

Van Calgary rijden we naar Banff. De Gondola brengt je in 8 minuten naar de top van Sulpher Mountain. Na een spannend ritje word je beloond met een fantatisch uitzicht over Banff Valley.

Na een korte stop aan Lake Minnewanka rijden we verder naar de highlights van de Rocky Mountains. Een eerste hoogtepunt is Lake Louise, waarvan het kristalheldere water je aan een lagune doet denken.

 

 

Lake Moraine staat voor eeuwig op ons netvlies gebrand.
Waanzinnig mooi!

 

De tocht gaat verder richting Jasper. Onderweg is Peyto Lake een niet te missen halte. De Glacier Skywalk biedt dan weer een spectaculair zicht over de diepe Sunwapta canyon tussen Jasper en Banff National Parks. De doorzichtige vloer hangt zo’n 280m boven de rivier. Daarna rijden we via de legendarische Icefields Parkway voorbij Althabasca Falls tot in Jasper.

In Jasper National Park gaan we op safari met een lokale gids, wildlife spotten. Maligne Lake is alweer een parel van maar liefst 28 km lang.

 

Spirit Island is ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde hoekjes.

 

We laten de provincie Alberta achter ons en komen zo in British Columbia, met een eerste stop in het  stadje Clearwater. De “scenic route” van deze plaats naar Whistler (het grootste wintersport oord van Canada) is een aaneenschakeling van indrukwekkende landschappen.

Met de ferry varen we naar Vancouver Island. In de baai van Tofino liggen zeeotters, zeehonden en zeeleeuwen te rusten, maar wij gaan voor de grotere exemplaren: “whale watching”.

 

Het hoogtepunt is evenwel een vlucht met een watervliegtuig boven Vancouver Island. Een onvergetelijke ervaring!

We komen aan in Victoria, de hoofdstad van British Columbia. De Victoriaanse huizen, de “High Tea Rooms”, een verlicht parlement dat aan Harrods doet denken, … it’s all very British. Met de watertaxi gaan we naar Fisherman’s Warf, een toeristische trekpleister. Kleurrijke huisjes drijven er op het water en er is een overvloed aan visrestaurants en prullariawinkeltjes.

Alweer met de ferry trekken we naar onze eindbestemming: Vancouver. Na een rondreis van 2400 km met de auto snuiven we nog even de sfeer op van de dichtsbevolkste stad van het land. We bezoeken o.m. het Museum of Anthropology en maken een fietstocht in Stanley Park.

 

Het was een prachtige reis ! We hebben met volle teugen genoten van de fantastische dingen die we gezien en beleefd hebben. Ooit keren we hier nog terug … zeker weten!
En by the way, bedankt 4disa travel !

 

Natalie & Nino

2022

Over de bestemming

Op reis naar Canada

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?