Benidorm

Bestemming(en)

Benidorm

Prijs

Op aanvraag

Toegegeven, we hadden wat gemengde gevoelens wat deze bestemming betreft, maar Benidorm is zéér goed meegevallen. Hoewel Benidorm ontsierd wordt door de vele hoogbouw, maar het heeft andere troeven. Hier keren we zeker nog terug.

Benidorm is een levendige stad en een ideale bestemming voor wie op zoek is naar lekker eten, leuke bars, winkelen (er zijn er echt véél), flaneren langs de promenade of door de talrijke steegjes, enz. Overdag is het er rustig, maar ’s avonds komt de stad tot leven en dit tot in de vroege uurtjes.

Om uitstappen te maken is een auto huren niet echt nodig aangezien je gemakkelijk en goedkoop het openbaar vervoer kan nemen naar de omliggende dorpen of steden. Met de tram (zoals de kusttram bij ons) kan je o.a. naar Altea, La Villa Joiosa en Alicante, en met de bus kan je naar Calpé en Guadalest.

 

Altea en Guadalest zijn absolute aanraders.

 

Altea ligt iets meer dan 10km ten noorden van Benidorm. Met de tram duurt de trip +/- 20 min. Je kan ook een bus nemen, maar dan neemt de verplaatsing  50 à 60 min. in beslag. In de maanden juli en augustus kan je elke dag een bus (1 bus per dag) nemen naar Guadalest, een stad gebouwd door de Moren op zo’n 25 km landinwaarts van Benidorm. De bus brengt je naar Guadalest en wacht daar. Je hebt 2 u vrije tijd om Guadalest te bezoeken wat meer dan voldoende is.

 

 

 

Het hotel.

Wij hebben genoten van ons verblijf in hotel Corona Del Mar en bevelen dit hotel zeker aan. De kamers zijn ruim en net, met zeer goede airco die continu aan blijft, ook ben je niet op je kamer (gezien de hoge temperaturen, was dit meer dan welkom). De bufetten zijn lekker en gevarieerd. Een groot pluspunt is dat het verboden is om handdoeken op de stoelen te leggen aan het zwembad als je niet aanwezig bent. Dit zorgt er voor dat er steeds stoelen vrij zijn en dat iedereen kan genieten van het zwembad. Dit is top en het zou overal zo moeten zijn. Het zwembad op zichzelf was vrij klein, maar OK. Het hotel is vooral geliefd bij de Spanjaarden en Engelsen. Tevens zijn er veel mensen die elk jaar terugkeren naar het hotel, wat ook al veel zegt.

De ligging van het hotel is perfect als uitvalsbasis. Corona Del Mar ligt langs een grote boulevard waar je tientallen winkels kan vinden en enkele bars en restaurants en op +/- 20 minuten sta je aan de centrale stopplaats van de tram.  Vandaar sta je in 10 minuutjes in oud Benidorm – waar de meeste winkels en restaurants gelegen zijn – en op 20 minuten in nieuw Benidorm.

 

Tom, Annick en Nina

2018

Over de bestemming

Op reis naar Benidorm

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?