8-Daagse autorondreis Schotland ‘Best of Scotland’

Datum

Meerdere afreisdata

Prijs

Op aanvraag

Rustig aan autorondreis met een verblijf op 3 plaatsen waar telkens heel wat te bezoeken valt. Als je niet graag elke dag je koffer pakt maar toch heel wat wil zien is dit de reis voor jou !

Inhoud

Programma

Dag 1: Regio Aberdeen (ca. 195-230 km van Edinburgh)
Afhankelijk van wanneer je aankomt in Schotland rijd je via Dundee en langs de kust noordelijk naar je hotel in de regio van Aberdeen. Heb je meer tijd kan het ook via Perth, Blairgowrie en Braemar in het Cairngorms National Park. Je verblijft 2 nachten in Aberdeenshire.

Dag 2: Royal Deeside
Naast een bezoek aan Aberdeen is een bezoek aan Crathes Castle (25 km van Aberdeen) en Drum Castle & Gardens (16 km van Aberdeen) aangeraden. Crathes Castle is een kasteel uit de 16de eeuw waar je de originele beschilderde plafonds en een verzameling van Schotse meubelen, sommige nog uit de tijd van de bouw van het kasteel, kan bezichtigen. Ook kan je er de beroemde ommuurde tuin met daarin acht afzonderlijke tuinen, ontworpen volgens verschillende kleurencombinaties, bewonderen. De combinatie van een vierkante toren uit de 13de eeuw, een Jacobijns herenhuis en de toevoegingen in de victoriaanse tijd maken Drum Castle een unicum onder de Schotse kastelen. Binnen kan je genieten van het prachtige meubilair, de mooie schilderijen en een onvergelijkbaar uitzicht vanaf de kantelen op het Forest of Drum en het landschap rondom. Buiten verken je de prachtige tuin met de historische rozen, maar ook het bos en de wandelpaden.

Dag 3: Aberdeenshire – Inverness (160 km)
Vandaag rijd je naar de regio Inverness. In Straithcairn, kan je Clava Cairn bezoeken. Dit is een site van een uitzonderlijk goed bewaard gebleven groep prehistorische graven die ongeveer 4000 jaar geleden werden gebouwd. Het complex uit de Bronstijd bestaat uit hunebedden, ringstenen en staande stenen in een prachtige omgeving en de resten van een kapel uit een onbekend tijdperk. Neem ook wat tijd voor een bezoek aan Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Je verblijft 3 nachten in de regio Inverness.

Dag 4: Inverness en Loch Ness
Wat is er nu mooier dan een cruise op Loch Ness gecombineerd met een bezoek aan de ruïnes van Urquhart Castle, waar je één van de mooiste uitzichten over Loch Ness hebt. Urquhart Castle viel in verval na 1689 en werd opgeblazen in 1692 om te voorkomen dat het zou worden ingenomen door de Jacobites. Het meeste van wat er overblijft, waaronder de toren, dateert uit de 16de eeuw.

Dag 5: Fort George en Culloden Battlefield
Fort George is één van de meest opmerkelijke artillerie-forten in Europa. Het werd gebouwd in 1747-1769 als basis voor het leger van George II. Sindsdien heeft het gediend als kazerne. Het is vrijwel ongewijzigd en geeft een compleet beeld van het verdedigingssysteem. In het fort vind je ook het Regimental Museum of the Queen’s Own Highlanders. Culloden Battlefield is de plaats waar op 16 april 1746 de slag werd uitgevochten tussen Bonnie Prince Charlie en het leger van Engeland waardoor er een einde gemaakt werd aan de Jacobite opstand van 1745. Het bezoekerscentrum presenteert een audio-visuele tentoonstelling hierover.

Dag 6: Inverness – Fife
Vandaag rijd je terug naar het zuiden via Aviemore en Pitlochry naar Fife. St Andrews staat bekend als geboorteplaats van het golfspel en als oudste universiteitsstad van de UK. Ook de godsdienstige geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in de ruïnes van St Andrews Castle en St Andrews Cathedral, beide de moeite van het bezoeken waard. Overnachting in regio Fife.

Dag 7: Edinburgh of Stirling
Vandaag kies je tussen een bezoek aan Stirling Castle of aan Edinburgh met Edinburgh Castle. Stirling Castle is indrukwekkend door de ligging boven op een rots met schitterend uitzicht op de vroegere slagvelden. Het is een prachtig, zeer mooi gerenoveerd kasteel omringd door een gezellig typisch stadje. In Edinburgh zijn 101 interessante plaatsen te bezoeken maar Edinburgh Castle staat natuurlijk hoog op de ranglijst. Hier kan je de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny bewonderen, alsook het privé appartement van Mary Stuart en de St Margaret’s Chapel, het oudste gebouw van de stad daterend uit de 11de eeuw. Overnachting in regio Fife.

Dag 8: Vertrek
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Schotland.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • een 2u cruise Loch Ness
 • bezoek Urquhart Castle
 • een reisgids ‘Schotland’
 • landkaart per dossier
 • een documentatiemap
 •  bijdrage Garantiefonds Reizen.

Accommodatie in 3* hotels

Tijdens deze reis verblijft u in één van onderstaande hotels. Indien deze niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden mits eventuele korting/toeslag.

Regio Aberdeen

Douglas Hotel, BW Summerhill Hotel, Dee Hotel, Hampton Hill Westhill, Holiday Inn Express Aberdeen of gelijkaardig

Regio Inverness

The Priory Hotel, Station Hotel, Drumnadrochit Hotel, Lovat arms of gelijkaardig

Regio Fife-Edinburgh

The Golf Inn St Andrews, Albany Hotel St Andrews, Holiday Inn Express Dunfermline, Premier Inn Dunfermline of gelijkaardig

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry’s

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • niet-aangeduide inkomgelden
 • niet-vermelde maaltijden
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen.

Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Prijs op aanvraag

8-Daagse autorondreis Schotland ‘Best of Scotland’

Datum

Meerdere afreisdata

Bestemming

Schotland

Over de bestemming

Op reis naar Schotland

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?