Aruba en Curaçao: de A en de C van de ABC-eilanden

Bestemming(en)

Aruba

Prijs

Op aanvraag

Iedereen kent de idyllische foto’s wel van Aruba met de parelwitte stranden, helderblauw water en de Dividivi boom (de ‘waaiboom’). Na 9 uur vliegen in een comfortabele en rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam met KLM kun je zelf ontdekken dat Aruba meer te bieden heeft dan de prachtige stranden.

 

Eerlijk is eerlijk, naar dit eiland kom je vooral om te genieten van de goede hotels, het heerlijke eten (echt héérlijk) en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Maar een bezoek aan Oranjestad, met de typische kleurrijke uitstraling, mag je zeker niet vergeten. Shoppers vinden hier zeker hun gading in de vele winkeltjes.

Als je het eiland wil bezichtigen kan best naar het ‘Nationaal Park Arikok’ om er te  genieten van het ruw en glooiend landschap met stenen en cactussen, halt houden bij een Aloë Vera plantage, de vuurtoren ‘California Lighthouse’ beklimmen en even stilstaan bij de prachtige panorama’s, of een wandeling maken in de nabijgelegen witte California zandduinen. Waterratten kunnen gaan snorkelen of duiken in het azuurblauwe water.

Je merkt wel dat Aruba zich aangepast heeft aan de Amerikaanse toerist: zo hebben heel wat hotels casino’s en zijn er heel wat Amerikaanse ketens zoals Senor Frogs, Cinnabon, Baskin Robins, Taco Bell, Wendy’s, Pizza Hut en Dunkin’ Donuts. Goed voor de liefhebbers.


						

Aruba is een klein voor-elk-wat-wils eiland, ideaal voor een kleurrijke rustvakantie.

 

Voor de afwisseling kun je snel even ‘island hoppen’ met een kort vluchtje naar CURAÇAO. Dit eiland ligt vlak naast Aruba, maar is helemaal anders. Het heeft een veel dichtere vegetatie en is veel groener dan Aruba, wat een heel andere beleving geeft. Je kan er een bezoekje brengen aan Willemstad waar je marktjes kan doen en de lokale vrouwen ziet rondlopen met manden op hun hoofd vol met verse vis, groeten en fruit tussen de fel gekleurde huizen en pleintjes.

Je kan een eiland verkenning doen met een huurwagen of een begeleide tour voor wie graag een gids mee heeft. Wie liever de dieren gaat ontdekken, kan zijn hartje ophalen bij dolfijnen, struisvogels (op de struisvogelboerderij) en verschillende veelkleurige tropische vissen tijdens het snorkelen of duiken.

Ook hier zijn er verschillende top hotels waar je een super service krijgt, en vaak gewoon in het Nederlands! En dat weet de Nederlandse toerist ook zeer goed.


Sarah

2016

 

En dan nu de quizvraag : 
als A staat voor Aruba, 
en C voor Curaçao, 
waar staat de B dan voor in het "ABC van de Kleine Antillen" ? (*)

(*) Bonaire

Deze eilanden kunnen ook perfect gecombineerd worden met New York. Een citytrip naar New York afsluiten met een strandvakantie op Aruba of Curaçao vooraleer terug te vliegen naar het regenrijke België? Ik zeg niet nee!

Over de bestemming

Op reis naar Aruba

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?