Andalusië, met de Al Andalus trein

Prijs

Op aanvraag

Een 9-daagse luxetreinreis doorheen Spanje. Genieten van de culturele rijkdommen en verfijnde gastronomie aan boord van de legendarische luxetrein “Al Andalus”. Wij waren niet alleen nieuwsgierig naar de reisbestemming, maar ook naar de treinervaring.

De reisroute maakt een lus doorheen Zuid-Spanje van Sevilla naar Sevilla. We starten dus in deze mooie stad waar we gracieus worden ontvangen in het luxueuze Alfonso XIII Hotel. Onder begeleiding van twee gidsen brengen we een bezoek aan de kathedraal met de Moorse Giralda toren, de Plaza de Espana en de voormalige Joodse wijk.

Vervolgens brengt een bus – die ons trouwens gedurende de volledige reis zal volgen – ons naar het station waar smetteloze treinstellen en een piekfijne bemanning ons opwachten. We worden meteen een receptie aangeboden in het schitterende salon, met lambriseringen, brokaat, een prachtige boekenkast en zelfs een piano. Het personeel is uiterst vriendelijk, verzorgd en gedienstig.

Terwijl de trein zich in beweging trekt en naar Jerez de la Frontera spoort, hebben wij de tijd om onze suite te ontdekken : erg royaal, met sofa, zithoek, kast, ruime badkamer met douche en een overvloed aan zepen en lotions, een safe en minibar. Het diner gaat door in één van de drie eetzalen in rood fluweel. Een verfijnde driegangen menu wordt ons aangeboden door alweer opvallend vriendelijke en verzorgde obers. Later zal blijken dat er meer dan voldoende variatie is in de menu’s, zowel tijdens de lunch als het diner, terwijl alle soorten dranken naar believen geserveerd worden.

‘s Morgens maakt de bemanning ons met een discreet belletje wakker en volgt een uitgebreid ontbijtbuffet met alles erop en eraan. Elke dag om 9u45 starten onder begeleiding van twee gidsen de bezoeken.

Vandaag is dit in Jerez de sherry Bodega Gonzalez (inclusief degustatie) en de Koninklijke Andalusische Rijschool met een paardendressuurshow.

In het badplaatsje Sanlucar de Barramadena genieten we van een heerlijke vismenu en kunnen we wandelen, slenteren en kuieren. Terug op de trein worden we verrast met diverse animaties zoals een pianoconcert, een goochelaar en tapas klaarmaken.

 

 

De volgende dag brengt ons naar Cadiz, één van de oudste steden van Europa, en naar Ronda. Tijdens de treinreis genieten we zorgeloos van het mooie uitzicht op kilometers olijfbomen met hier en daar een wit dorpje tussen. Terwijl de prachtige bar met zijn nog steeds vriendelijke obers altijd ter beschikking is.

De stad Ronda wordt gespitst door een diepe kloof, “El Tajo de Ronda”, uitgeneden door de rivier Guadalevín . Aan de ene kant van de kloof bevindt zich de oude stad, aan de andere kant de nieuwe. Beiden worden verbonden door 3 bruggen, waarvan de Puente Nuevo de belangrijkste toeristische trekpleister is.

 

 

Dan volgt een lange treinreis naar Granada, aan de voet van het Sierra Nevada gebergte. Hier bezoeken we o.a. het Alhambra, een middeleeuws Moors paleis, en de Generalife, een prachtig landgoed. Terug op de trein worden we opnieuw verrast met een flamenco show, om daarna ‘uit’ te gaan eten in het prachtige El Claustro restaurant in Granada. Pure verwennerij!

De volgende dag bezoeken we de stadje Ubeda en Baeza (Unesco werelderfgoed), beiden toonbeelden van renaissancistische architectuur.

Daarna reizen we door naar Cordoba. De besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada geven ons een prachtig beeld. Ook Cordoba getuigt opnieuw van het rijke verleden van deze regio, met o.a. het Reales Alcazares, de moskee, de Mezquita (de kathedraal) en de voormalige Jodenwijk Juderia. ‘s Avonds is er een afscheidsdiner gevolgd door een party in het restaurant El Bandalero.

Tenslotte sporen we terug naar Sevilla, waar we nog één hotelovernachting hebben vooraleer naar Brussel terug te vliegen.

 

Paul & Trees

2016

 

Deze reis brengt je in
SEVILLA | JEREZ | SANLUCAR de BARRAMADENA
CADIZ | RONDA | GRANADA | BAEZA | UBEDA | CORDOBA 

 

Dit was een onvergetelijke reis! De trein- (en bus)formule is ons zeer goed bevallen. Je komt op vele mooie plaatsen terwijl je door schilderachtige landschappen reist, in een zorgeloze en ontspannen sfeer, omringd door een uitstekende service van attent personeel, terwijl je culinair verwend wordt! Met dank aan 4disa travel uit De Pinte voor de voortreffelijke organisatie!

Over de bestemming

Op reis naar Andalusië

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?