Abu Dhabi

Bestemming(en)

Abu Dhabi

Prijs

Op aanvraag

De Verenigde Arabische Emiraten is een paradijs met luxe hotels van niet vijf of zes, maar zeven sterren. Tel daar de vele zonuren bij én een shopping paradijs, dan is dit dé bestemming waar we terecht de stempel  ‘Genieten voor Gevorderden’ aan geven. Katrien ging er voor ons op verkenning en liet zich ondertussen gedwee verwennen.

Met hoge verwachtingen vertrok ik naar het Arabische Emiraat Abu Dhabi voor een 6 daagse studiereis. We vlogen met Etihad Airways vanuit Brussel met een rechtstreekse vlucht op Abu Dhabi. De crew van Etihad Airways verwelkomde ons vriendelijk aan boord voor een 7 uur durende vlucht.

Het olierijke Abu Dhabi is het rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Wat meteen opvalt zijn de moderne bouwprojecten, torenhoge futuristische gebouwen, werkelijk adembenemend. Deze zijn echter in perfecte harmonie met de prachtige authentieke Arabische architectuur.

Tussenin de glimmende wolkenkrabbers en Arabische paleizen zijn immense grasperken aangelegd en liggen boulevards met hoge palmbomen. De stad oogt eigenlijk ook zeer groen, terwijl je steeds wel ergens een glimp opvangt van de parelwitte zandstranden aan de azuurblauwe Perzische golf. Dit brengt je meteen in vakantiestemming.

 

Corniche Road

Een van de belangrijkste straten van Abu Dhabi is Corniche Road. Deze straat loopt parallel aan de kust en hier bevinden zich heel wat luxehotels. Langs Corniche Road loopt een mooie wandelboulevard en liggen de stranden.

We bezochten de Sheikh Zayed Mosque, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze prachtige witte moskee heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden en biedt plaats aan maar liefst veertig duizend moskeegangers.

’s Avonds kan je de prachtig verlichte moskee bewonderen op het terras van het Aziatische restaurant Li Jiang in The Ritz Carlton. Hier waan je je in het decor van 1001 nachten. Proef zeker de huiscocktail “Martini Green tea” ;-).

Indien je niet van plan bent om in het Emirates Palace te overnachten is een bezoekje aan dit zevensterrenhotel meer dan de moeite waard. Nadat Dubai het Burj Al Arab opende wilde Abu Dhabi ook een zelfbenoemd zevensterrenhotel hebben. Het Emirates Palace Hotel is in de vorm van een echt Arabisch paleis gebouwd. Het beslaat een oppervlakte van maar liefst 850.000 vierkante meter waarbinnen er 302 kamers en maar liefst 92 suites te vinden zijn. In de lobby van het hotel word je overweldigd door het vele goud en natuursteen.

 

Formule 1 circuit

Op Yas Island, ten noordoosten van de stad Abu Dhabi, bezochten we het moderne Formule 1 circuit dat bekend staat als het Yas Marina Circuit. Daarnaast ligt ook Ferrari World, het grootste indoor themapark ter wereld. Hier is ook het futuristische Yas Viceroy Hotel, het enige hotel ter wereld dat deels over een Formule-1 circuit is gebouwd. Vanop het balkon van je designkamer kan je meteen de formule 1 race meevolgen. Aan de racebaan ligt de jachthaven waar je zeer dure jachten zult aantreffen. En voor de shopping liefhebbers ligt er naast Ferrari World ook de overdekte Yas mall.

 

Vele mensen vragen me of het er wel veilig is ? Ik kan alleen maar beamen dat het er echt wel veilig is. Er is ook een hoge tolerantiegraad t.o.v. andere culturen en levensgewoontes.

 

Men merkt dat het land nog steeds in volle expansie is. Er staan nog heel veel nieuwe projecten gepland. O.a. het Louvre opent eind 2016 zijn deuren. Het museum dat alvast op de samenwerking kan rekenen van het Franse Louvre, moet duidelijk een zoveelste paradepaardje worden van de Verenigde Arabische Emiraten. Het Guggenheim Museum zal in 2017 zijn deuren openen.

 

Uit eten

Om uit te gaan eten is er een overvloed aan keuze van zeer goede restaurants, zowel Middle-East keuken als Mediterraans, Italiaans, Aziatisch, Steakrestaurants, enz.

Azura Panoramic Lounge restaurant in St Regis Abu Dhabi serveert heerlijke “middle east” cuisine. Vanop het terras heb je een mooi uitzicht over de Corniche. Als afsluiter is er St Regis Bar, dat volledig ingericht is in Engelse pub-stijl. Rosewater restaurant in Jumeirah at Etihad Towers biedt een zeer verzorgd en uitgebreid buffet voor de lunch. Zin in pure Aziatische keuken ? Dan kan ik zeker het Li Jiang restaurant in The Ritz aanbevelen.

 

Het buffet in Sofra Bld restaurant van Shangri-La Qaryat Al Beri hotel is fantastisch. Hier waan je je in een authentieke souk met heerlijke delicatessen. De chef-koks bereiden hun gerechten à-la-minute.

 

We bezochten er uiteraard ook heel wat hotels. Er is een immens aanbod van zeer luxueuse hotels. Ikzelf had een kleine voorkeur voor het St. Regis Saadiyat Island Resort. Dit niet alleen omwille van zijn ligging aan een parelwit zandstrand, maar ook omwille van de relaxe sfeer en discrete luxe. De stad ligt slechts op 15min van het hotel.

 

Mijn hoge verwachtingen over Abu Dhabi zijn zeker ingelost. Het is een zeer gastvriendelijk land. De hotelinfrastructuur en service zijn van hoogstaande kwaliteit en steeds op een klassevolle manier. Er is een mix van paleizen, futuristische torengebouwen, adembenemende projecten maar ook mooie witte zandstranden en de woestijn.

Katrien
2015

Over de bestemming

Op reis naar Abu Dhabi

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?