9-daagse Autovakantie Engeland – The Good Old England

Datum

Verschillende afreisdata

Prijs

Op aanvraag

Een prachtige reis die je mee neemt langs de meest geliefde steden van Engeland, naar plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan. Dwaal door de straatjes in het historische centrum van Canterbury, volg landelijke wegen langs pittoreske dorpen, maar wandel ook eens door de universiteitsstad Cambridge. Geniet van de romantische dorpjes in de Cotswolds, van Stonehenge, van beroemde kathedralen en kastelen of romantische tuinen. Dit is het Engeland van de ansichtkaarten, het land van de kleurrijke tuinen, imposante kastelen, scheve vakwerkhuizen en Shakespeare.

Inhoud

In 't kort

Rondreis langs de meest charmante steden en pittoreske dorpen van Engeland

Overnachtingen
Onze reispartner Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B’s of in hotels

Verblijf bij particulieren:
Je verblijft 8 nachten bij particulieren in B&B’s of in kleine Inns zoals Clare Ellen Guesthouse of Carena House in Canterbury, Hamden Guesthouse Cambridge, Moss Cottage of Church Farm in Stratford, Pullington Barn Tenterden of gelijkaardig. Er wordt steeds een kamer met bad of douche en ontbijt gereserveerd. De B&B’s liggen tot 20 km van de vermelde overnachtingsplaatsen.

Logementsmix met Hotels en Inns
Je verblijft in hotels of Inns zoals Evenhill, Dog &bear,Banyers House, Arundel Hotel, Burnside Hotel, Pen & Parchment, Cross Hands Hotel, Devere Tolworth, The Black Fox Bath, George Hotel Cranbrook of gelijkaardig. De hotels en inns liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats.

Programma

Dag 1: Dover – Canterbury (26km)
Na aankomst in Groot-Brittannië rijd je naar Canterbury. Begin zeker met een bezoek aan de beroemde Kathedraal van Canterbury, een architectonisch wonder uit de 6e eeuw en de moederkerk van de Anglicaanse Gemeenschap. Canterbury staat ook bekend om zijn autovrije winkelstraatjes vol vakwerkhuizen en boetiekjes, perfect voor een rustige wandeling en wat winkelen. ​Voor een unieke ervaring kun je een bezoek brengen aan het Canterbury Tales Museum, waar je een duik neemt in de middeleeuwse verhalen van Geoffrey Chaucer. Bij de Westgate liggen punters klaar voor een tochtje op de Canterbury River. Overnachting in de omgeving van Canterbury.

Dag 2: Canterbury – Faversham – Cambridge(170 km)
Voor je vandaag Kent verlaat raden wij een stop in Faversham aan. Begin je ontdekkingstocht door de geplaveide straten van Faversham’s historische hart. Laat je voetstappen je leiden langs eeuwenoude gevels die fluisteren over vervlogen tijden. De lucht heeft een subtiele geur van tijd en traditie, die je zachtjes naar de Mount Ephraim Gardens lokt. Hier nodigt een korte wandeling je uit tussen de verzorgde heggen en bloeiende bloemperken, een groen labyrint waar elke bocht een nieuwe, stille schoonheid onthult. Als je zintuigen geprikkeld zijn door de natuurlijke schoonheid, laat dan de geuren van vers, lokaal voedsel je verleiden bij Macknade Fine Foods hall. Dwaal tussen de stellingen vol met ambachtelijke producten en laat je verrassen door de verhalen die elke lokale delicatesse met zich meebrengt. Met deze ervaringen rijk, rij je verder naar Cambridge, waar de spitsen van de universiteitsgebouwen aan de horizon verschijnen. Hier, tussen de echo’s van wetenschappelijke ontdekkingen en literaire meesterwerken, vind je een stad die de geest voedt. Overnachting in de omgeving van Cambridge.

Dag 3: Cambridge
Cambridge heeft zijn middeleeuwse karakter weten te behouden en de sfeer is er gemoedelijk. De stad staat natuurlijk bekend als universiteitsstad. Bezoek zeker een van de 31 colleges van de universiteit van Cambridge, zoals King’s College, Trinity College of St. John’s College. Veel colleges zijn open voor bezoekers en bieden rondleidingen. Maar ook de kathedraal van de Heilige Maria, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur met een machtige gebeeldhouwde façade is de moeite waard. Wandel langs de rivier de Cam, een fijne manier om de stad te verkennen en te genieten van de prachtige architectuur langs de oevers. Ga eens langs het Fitzwilliam Museum,het Cambridge American Cemetery and Memorial, de Cambridge University Botanic Garden of het Cambridge Science Centre. The Backs, een prachtig gebied achter de colleges van de universiteit, biedt prachtige tuinen en uitzicht op de rivier. De Eagle pub, een historisch café bekend om zijn rol in de geschiedenis van de wetenschap, verdient ook zeker wat van je tijd. Maar geniet toch ook van de lokale keuken in een van de vele restaurants en cafés met veel keuze uit traditionele Engelse gerechten en internationale cuisine. Overnachting in de omgeving van Cambridge.

Dag 4: Cambridge – Bedford – Banbury – Stratford-upon-Avon (170 km)
De reis van vandaag voert je door het hart van Buckinghamshire, waar je langs velden en weides rijdt die lijken te deinen onder een zacht briesje. De lucht hier is fris, een welkome afwisseling van de stadsdrukte. Het landschap is een levend schilderij, met groene tinten die veranderen bij elke bocht in de weg. Je passeert Bedford, een charmante stad waar de rivier de Great Ouse rustig doorheen stroomt. Naarmate je verder zuidwaarts trekt, word je begroet door de glooiende heuvels van de Cotswolds. De landwegen kronkelen zich een weg door dit beschermde landschap, met af en toe een glimp van schapen die rustig grazen naast eeuwenoude stenen muurtjes. Banbury, bekend om zijn kruis en zijn cakes, nodigt uit voor een korte pauze. Je kunt even de benen strekken en misschien een lokale lekkernij proberen. En dan, Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare. Het is een stad die de tijd lijkt te hebben stilgezet, met haar vakwerkhuizen en geplaveide straatjes. Overnachting in de omgeving van Stratford-upon-Avon.

Dag 5: Stratford-upon-Avon
Een hele dag om de pareltjes van Stratford te ontdekken. Het huis waar Shakespeare is geboren en opgegroeid, ‘Shakespeare’s Birthplace‘ is een mooi voorbeeld.  Volg een Shakespeare wandeling of maak een romantisch boottochtje op de Avon. In de omgeving van Stratford herinneren nog meer attracties aan de schrijver zoals Mary Arden’s House en Anne Hathaway’s Cottage, het ouderlijk huis van respectievelijk Shakespeare’s moeder en echtgenote. Liever een grandioos kasteel bekijken ? Rij dan zeker naar Warwick Castle, een middeleeuws kasteel met een indrukwekkende geschiedenis, gelegen aan de rivier de Avon. Overnachting in de omgeving van Stratford-upon-Avon.

Dag 6: Stratford-upon-Avon – Stow-on-the-Wold – Cirencester – Bath (95 km)
Klaar voor een visueel spektakel? Vandaag reis je door de adembenemende Cotswolds Hills, een gebied dat bekend staat om zijn glooiende heuvels en historische dorpjes. De cottages zijn gebouwd in de lichte okergele lokale zandsteen met een dakbedekking van zwarte lei. Als eerste passeer je Stow-on-the-Wold, gelegen op een 800-jaar oude marktplaats, omringd door de uitgestrekte landschappen van Gloucestershire. Let op de charmante mix van oude en nieuwe gebouwen, die naadloos in elkaar overgaan. Verderop ligt het dorpje Bourton-on-the-Water, ook wel bekend als het ‘Venetië van de Cotswolds’ door de schilderachtige rivier de Windrush die het dorp doorkruist. Neem de tijd om over de stenen bruggetjes te lopen en geniet van de weelderige rivieroevers. Cirencester, wordt vaak het ‘Hart van de Cotswolds’ genoemd. Het is een levendige marktstad waar je Romeinse geschiedenis kunt inademen en de prachtige parochiekerk kunt bewonderen. Vergeet ook niet de lokale winkels te verkennen voor unieke vondsten. Overnachting in de omgeving van de Bath.

Dag 7: Bath
De prachtige stad Bath waar de Romeinse baden in de vorige eeuw zijn opgegraven en in hun oude glorie hersteld is ongetwijfeld één van de mooiste cultuursteden van Engeland. Bath biedt nog veel meer bezienswaardigheden, waaronder de Victoria Art Gallery en Bath Abbey en de mooie gebouwen in Georgian Stijl, waaronder het majestueuze Royal Crescent. Maak een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken van Bath met een City Sightseeing Bustour. Breng een bezoek aan de Thermae Bath Spa, een nieuw thermaal bad in het centrum van de stad of ga lekker shoppen in één van de vele winkelcentra. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 8: Bath-Stonehenge-Salisbury- Ashford (290 km)
Op de Salisbury Plains ten noorden van Salisbury ligt de historische stenencirkel Stonehenge. Stonehenge is één van de meest gefotografeerde monumenten ter wereld en mag dan ook zeker niet in je fotoalbum ontbreken. Salisbury is een prachtig stadje waar de nauwe straatjes met middeleeuwse vakwerkhuizen allemaal naar de 800 jaar oude kathedraal leiden. In de bibliotheek van de kerk worden kostbare manuscripten bewaard, o.a. de Magna Charta uit 1215. Daarna ga je op weg terug naar Kent. Overnachting in de omgeving van Ashford/Tenterden/Cranbrook.

Dag 9: Ashford-Dover (40 km)
In Dover kan je nog een bezoek brengen aan Dover Castle of een wandeling maken bovenop de beroemde White Cliffs met een prachtig uitzicht op de haven.

Inbegrepen

  • 8 overnachtingen met ontbijt
  • een reisgids
  • landkaart ‘Engeland’ per dossier
  • documentatiemap
  • bijdrage Garantiefonds Reizen.

Prijs op aanvraag

9-daagse Autovakantie Engeland – The Good Old England

Datum

Verschillende afreisdata

Bestemming

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?