8 tips voor zonvakantie aan Middellandse Zee

Prijs

Op aanvraag

Je laten verrassen tijdens een zonvakantie aan de Middellandse Zee? Voor dat recept hebben de eilanden Malta, Gozo en Comino alle ingrediënten in huis. Geniet van een mooie mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning. Bestemmingsspecialist Lieven van Travelworld geeft je alvast zijn acht persoonlijke tips.

1. Catamaran naar Gozo

Gozo is ideaal als dagtrip, maar nog leuker als je enkele nachtjes blijft hangen. Zo leer je het eiland pas echt kennen. De leukste manier om ernaartoe te gaan is via de Gozo Fast Ferry, vanuit het hart van de Grand Harbour in hoofdstad Valletta. De comfortabele catamaran doorkruist de historische haven en vaart een groot deel van de Maltese kustlijn af. Voor nog geen 10 euro per traject.

2. Three Cities met een golfkar

Op ontdekking door de historische Three Cities in een golfkarretje met een Antwerps accent? Klinkt gek, maar wat Lieven betreft een echte must als je in Malta bent. Met de zelfrijdende elektrische autootjes van de Rolling Geeks maak je kennis  met drie stukjes levende geschiedenis: de versterkte steden  Cospicua, Senglea en Vittoriosa.

3. Popeye Village

Zeebonken en zeemeerminnen beleven een fantastisch avontuur in Popeye Village. Ooit het decor voor de film Popeye uit  1980 met Robin Williams, vandaag een kleurrijk pretpark voor  groot en klein. De leukste gezinsfoto? Aan de overkant van de  baai met het iconische Popeye Village op de achtergrond.

4. Sterrenrestaurants

Sinds kort heeft Malta zijn eigen Michelingids. Ga bij mooi weer zeker dineren bij onze favoriet Ion. Het prachtige uitzicht over de haven van Valetta krijg je er gratis bij. In het bijhorende hotel The Iniala Harbour House overnacht je bovendien zoals grote Hollywood-sterren.

5. Foodtour

Laat je landinwaarts op sleeptouw nemen door een lokale gids. Van een artisanale bakkerij en kaasworkshop, tot een honingproeverij en wijnmakerij. Kies voor een foodtour en combineer sightseeing met de lekkernijen en specialiteiten van Valletta.

6. Adrenaline

Een yogasessie bij zonsopgang tussen monolithische tempels. Fietsen langs ruige rotsen. Duiken met een Belgische crew op een van de prachtige locaties. De Maltese eilanden zijn een paradijs voor actievelingen. Ook populair onder adrenalinejunkies: coasteering. Weinig bestemmingen beter dan de Maltese eilanden om te klauteren langs kliffen en rotswanden.

7. Oorlogtunnels

Britse en Amerikaanse soldaten groeven tijdens de Tweede Wereldoorlog een gigantisch tunnelnetwerk. In de ondergrondse kamers en gangen bekokstoofden ze gevaarlijke offensieven en lieten ze duizenden gezinnen schuilen voor de bombardementen in de straten. De ondergrondse wereld zelf betreden? Vraag ons naar de dagelijkse rondleidingen van de Lascaris War Rooms.

8. Romantische avondzon

Trakteer jezelf op een magische zonsondergang op de Dingli Cliffs, het hoogste punt van de eilandengroep. Op zo’n 253 meter boven de zeespiegel kijk je uit over het groene landschap, de golvende zee en het onbewoonde eiland Filfla. Wanneer de avond valt, baadt de hele omgeving in een goudgele gloed. De perfecte setting voor een afsluiter met picknick.

Over de bestemming

Op reis naar Europa

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?