6 tips voor een actieve vakantie op de Azoren

Prijs

Op aanvraag

De Azoren vormen een van Europa’s best bewaarde geheimen. Een verloren natuurparadijs met vulkanen en bossen. Zo puur en ongerept, dat het ál je zintuigen prikkelt. We vroegen specialist Adagio naar de leukste activiteiten op de Azoren, gevarieerde archipel van vulkanische eilanden. Benieuwd wat je hier met hele gezin kan beleven?

1. Canyoning in São Miguel, Flores en São Jorge

Het binnenland van de eilanden São MiguelFlores en São Jorge verbergt veel watervallen en stromen die smeken om een canyoning-excursie. Wandelen door het water, springen in glinsterende waterplassen, tussen uitgesleten rotsen glijden en langs metershoge watervallen abseilen … Dé ingrediënten voor een vakantie vol adrenaline en plezier in een door de natuur geschapen waterpark.

2. Walvissen spotten en snorkelen in een krater

Op expeditie ontdek je de prachtige zuidkust van São Miguel. Observeer wilde walvissen in hun natuurlijke habitat. Ga daarna snorkelen in de krater van een gezonken vulkaan op het eilandje Vila Franca do Campo. Dit natuurreservaat is enkel bereikbaar per boot na reservatie.

3. Zwemmen met dolfijnen

Na een zorgvuldige briefing krijg je de kans om te snorkelen en te duiken met dolfijnen, walvissen en mantelroggen. In open zee, en zonder hun natuurlijke gedrag te verstoren. De diepblauwe zee, de nieuwsgierigheid van deze dieren en het kristalheldere water bezorgen je een overweldigende ervaring.

4. De Pico berg beklimmen

Een ervaren wandelaar? Op de top van berg Pico (2.351 m) geniet je van een waanzinnig uitzicht over de centrale eilanden. Je start op 1.200 m, onder begeleiding van een gelicentieerde Pico-berggids. Wie kiest voor de nachtbeklimming, geniet ‘s ochtends van de eerste zonnestralen aan de horizon. Of vertrek in de late namiddag voor een overnachting op de piek.

5. Vulkaan Furnas

Uiteraard mag een begeleid bezoek aan de vulkanische grotten, fumarolen en kokende modderpoelen niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld naar Terceira, Pico of São Miguel. En bij het meer aan slapende vulkaan Furnas maken locals ‘cozido’ klaar. Een traditionele stoofpot, aan de kook gebracht door vulkanische stoom.

6. Begeleid fietsen of wandelen in São Jorge en Flores

Wie op pad gaat met een erkende natuurgids, ontdekt het mooiste van de Azoren te voet of met de fiets. Van afwisselende paden langs caldeira’s tot wandelparadijzen São Jorge en Flores. Of een begeleide fietstour rond ‘lila eiland’ Terceira, zijn pastelkleurige zonsondergangen en weelderige cryptomeria-bossen.

Actieve vakantie Madeira

Ook subtropisch eiland Madeira is een ideale bestemming voor een avontuur met de hele familie. Hieronder enkele ideetjes voor een actieve vakantie in de weelderige natuur.

Canyoning of kajak?

Wandel door boomheide- en laurierbos naar de ‘Levada das 25 Fontes’, waar tal van watervallen samenkomen in één natuurlijke poel. Of neem deel aan een canyoning-avontuur om de loop van de rivier al wandelend, zwemmend, springend en abseilend te volgen. Ook geschikt voor absolute beginners!

De leukste manier om de vogels en waterdieren van Madeira te leren kennen is misschien wel een kajaktocht van Garajau naar Machico. Een toffe activiteit voor het hele gezin, zeker in combinatie met zwemmen, snorkelen en het verkennen van grotten en verlaten stranden.

Vulkaan grotten

Nog meer actief familieplezier? Wat dacht je van een mountainbiketocht in de bergen, langs natuurparken en watergangen? Eindpunt is het uitkijkpunt van Portela, met een geweldig uitzicht over Porto da Cruz. Of ga op jeeptour naar de natuurlijke zwembaden van Seixal en de vulkanische grotten van São Vicente. Nog meer avontuur beleef je tijdens de coasteering-activiteit: klauteren, springen en zwemmen langs de kustlijn.

Over de bestemming

Op reis naar Azoren

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?