5 Tips van Jacqueline: bijten in de Big Apple

Prijs

Op aanvraag

Een Vlaamse verloor haar hart aan New York. In haar boek ‘Dit is niet New York: de iconen voorbij’ geeft ze een unieke kijk op het leven in New York.

Een Belgische journaliste ruilde 1980 Gent in voor New York, samen met haar man en hond. Ze huurden een piepkleine flat in Queens, vervolgens in Brooklyn waarna ze in Staten Island een vervallen pand kochten en opknapten.

Haar liefde voor de stad leidde uiteindelijk tot een leven waarin ze de beroepen van stadsgids en schrijfster combineert. En met succes, want ze mag zich officieel erkend lid noemen van de GANYC, de prestigieuze beroepsvereniging voor stadsgidsen.  We gingen op stap met columniste en stadsgids Jacqueline Goossens. Ze neemt ons mee naar de hotspots van de Big Apple en geeft ons 5 tips om maximaal te kunnen genieten van de kunst, cultuur en lekker eten.

 

Een Vlaamse verloor haar hart aan New York. 
In haar boek ‘Dit is niet New York: de iconen voorbij’ 
geeft ze een unieke kijk op het leven in New York.

 

1.  We beginnen met een ontspannende wandeling langs de Hudson River naar Battery Park waar we de overzet naar Staten Island nemen. Deze boottocht biedt de beste zichten op de skyline van Manhattan.

2. Om New York op een originele manier te verkennen is er keuze uit verschillende fietstochten: een tocht naar Staten Island, een andere die Central Park  met Harlem en de South Bronx kombineert, door Brooklyn of naar The Bronx. Dit zijn telkens daguitstappen van 6 uur. The Bronx is heel uitgestrekt. Het omvat zowel hele mooie, peperdure villawijken, uitgestrekte parken als de South Bronx, een wijk die er hopeloos verwaarloosd uitzag in de jaren zeventig en tachtig maar nu aan een dynamische come back bezig is. Voor wie geïnteresseerd is in stadsvernieuwing in wat officieel de armste buurt is van New York, is deze  fietstocht zeker een aanrader.

3. We maken ook een wandeling langs de hoogtepunten van Midtown, gevolgd door een metrorit naar “The Best of Brooklyn”  met als afsluiter een verkenning van Downtown Manhattan.

4. Wie de Bronx Zoo en de aanpalende New York Botanical Garden wil bezoeken, trekt best een volledig dag uit. Leuk om iets te eten is vlakbij gelegen Belmont, het Little Italy van de Bronx. In Harlem kun je overdag gaan flaneren in 125th street (de winkelstraat van Harlem) of in een aantal van de mooie gerestaureerde buurten of een gospeldienst bijwonen.

5. Gourmet food halls:  De nieuwste food halls zijn een soort overdekte markten met een gevarieerd aanbod van verkopers. Bij de ene kun je bijvoorbeeld soep kopen, bij een andere een koffie en bij nog een ander een dessert en je neemt het allemaal mee naar je tafel. Ketens zoals  McDonalds vind je niet in de nieuwe food halls. De reizigers eten vaak aan gemeenschappelijke tafels. De sfeer en het décor zijn informeel.  Le District: broodjes, oesters, steak frites, kazen, kruidenierswaren en verschillende restaurants. Met een frans tintje. Brookfield Plaza, 200 Vesey Street, Downtown Manhattan. In Gansevoort Market vind je flensjes van Crepe Sucre, kreeft van Ed’s Lobster en nog veel meer (52 Gansevoort Street). Er zijn verschillende nieuwe food halls gepland. Anthony Bourdain, een bekende chef, culinaire globetrotter en TV-ster, zal volgend jaar een immense food hall openen op pier 57 in Chelsea. Bourdain laat zich inspireren door de markten van Singapore.

 

Wil je ook Jacqueline als persoonlijke gids in New York?

Jacqueline verzorgt uitsluitend privé-rondleidingen met de fiets of te voet/metro; tot 6 uur lang. Zo kom je op plaatsen waar je anders niet komt : een kunstenaarsateliers, een sociaal project of een privé-jazz concert in het hart van Harlem. Jacqueline deelt graag met jou haar passie voor New York tijdens een exclusieve wandel-en fietstocht en verklapt je alle insider tips.  Ontdek New York op een originele manier! Beleef  ‘a once-in-a-lifetime experience’ rond specifieke thema’s zoals street art, street food, nieuwe architectuur, stadsboerderijen of volkstuintjes. En dit alles enkel naar jouw wens !

 

Bron & foto’s: Jacqueline Goossens

Over de bestemming

Op reis naar New York

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?