4 rondreis tips Sri Lanka

Prijs

Op aanvraag

Eindeloze stranden, woeste berglandschappen, tropische regenwouden, glooiende theeplantages en wildparken. Indrukwekkende boeddhistische en hindoeïstische tempels, vriendelijke inwoners, kleurrijke feesten en koloniale stadjes. Sri Lanka, het vroegere Ceylon, is Azië op zijn charmantst. En met een gemiddelde temperatuur van 27 °C in de winter en 32 °C in de zomer is het tropische eiland een ideale reisbestemming het hele jaar door!

1. Na rondreis genieten aan de Oostkust

De Oostkust van Sri Lanka mag dan nog maar enkele jaren echt toegankelijk zijn, de hotelinfrastructuur is er uitstekend. Comfortabele resorts plus ongerepte stranden, met watertemperaturen van 25 tot 30 °C. Een prachtige bestemming aan de Indische Oceaan om even te verpozen tijdens of na een rondreis door het culturele hart van het eiland.

2. Grootste Boeddhabeeld in Gouden Tempel van Dambulla

Naast een schilderachtig stadje is Kandy ook het centrum van de boeddhistische geestelijkheid. Bezoek de Dalada Maligawatempel waarin een tand van Boeddha bewaard wordt. In het Ceylon Theemuseum kom je alles te weten over de geschiedenis van thee. En iets ten noorden van Kandy vind je de Gouden Tempel van Dambulla, met het grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld. Wil je liever olifanten zien baden? Dan moet je naar Pinnawela, het olifantenweeshuis op ongeveer een uurtje rijden van de stad.

3. Yala National Park voor natuurliefhebbers

Ten noordoosten van Kandy vind je een schitterend natuurgebied voor een korte trekking-trip of mountainbike-tour. Het vaak in de mist gehulde Knuckles Mountain Range behoort tot de meest ongerepte bergketens van Sri Lanka. De vele types vegetatie, van regenwoud tot steppe en savanne, verbergen een enorme biodiversiteit. Alvast onze grote ontdek-tip voor natuurliefhebbers!

Het gigantische Yala National Park is dan weer een van de beste plaatsen ter wereld om luipaarden te zien. Maar ook olifanten, apen, krokodillen en zelfs beren leven in dit gevarieerde gebied.

4. Duiken tussen koraal van Pigeon Island

Ontspan aan het relaxte plaatsje Passikudah met goudgeel zandstrand, begrensd door groene palmen en een helderblauwe zee. De sfeer is er ontspannen en de toeristen op een paar handen te tellen. Vlakbij vind je Pigeon Island: een van de mooiste koraalriffen voor wie houdt van duiken en snorkelen.

Over de bestemming

Op reis naar Azië

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?