3 Riviercruises voor verbazing langs de oevers

Prijs

Op aanvraag

Droom je van een kwalitatieve, kleinschalige ontdekkingsreis per schip? Als geen ander slaagt riviercruise-touroperator Rivages du Monde erin om karaktervolle vaartuigen te charteren. Op welbepaalde data zelfs 100% Nederlandstalig. Snel zijn is dus de boodschap. Voor deze winter selecteerden we alvast volgende drie unieke, begeleide reizen.

1. Luxueus onder zeil op de Nijl

Glijden over de legendarische Nijl, voortgestuwd door wind en stroming? Aan boord van een luxueuze dahabiya – een traditioneel zeilschip van de rijke reizigers uit de 19e eeuw – wordt dat een authentieke en bijzondere belevenis. Zeilschip Queen Isis is volgens het eeuwenoude concept van de dahabiya’s gebouwd. Geen schroefaandrijving, enkel twee masten en driehoekige zeilen. 

In alle stilte

Het moderne luxeschip ligt nog maar sinds juni 2022 in het water en biedt plaats aan slechts 17 passagiers. Omdat je vaart zonder motor, kan je de oevers ontdekken in alle stilte en zonder trillingen. Niet te overtreffen. 

Is de wind gaan liggen? Geen probleem, dan neemt een sleepbootje over. En dankzij de geringe diepgang kan de Queen Isis varen waar de typische
drijvende Nijlhotels niet komen. Op het programma staan onder andere het Egyptisch Museum in Caïro, de piramides van Gizeh en uitgebreide bezoeken aan de tempels van Dendera, Karnak en Philae. Topper van de reis is een exclusieve excursie naar de imposante tempels van Abu Simbel. 

100% Nederlandstalige cruises op 10 maart 2023 en 21 april 2023 (11 dagen)

 

2. Yachtingcruise Oman

Zonder duizelingwekkende wolkenkrabbers of artificiële eilanden blaast Oman je van je sokken. Het sultanaat heeft de moderne wereld al lang omarmd, en tegelijk waakt het vreedzaam over zijn tradities en cultuur. 

Eind deze winter kan je het authentieke land ontdekken met een geraffineerd motorjacht, ontworpen door dezelfde designers van topboetiekhotels. Met maximaal 45 anderen zet je koers naar het beste wat Oman te bieden heeft. 

Muscat skyline

Hoogtepunten in hoofdstad Muscat zijn onder meer de Sultan Qaboes-moskee, het Al Alam-paleis en de gigantische wierookbrander die de skyline van de haven domineert. Ook de traditionele vismarkt van Sohar en schiereiland Musandam staan op het programma. In de schaduw van grote kliffen wachten vissersdorp Kumzar, de wondermooie fjorden van Khasab en wilde dolfijnen. 

100% Nederlandstalige cruise op 17 maart 2023 (9 dagen)

3. Mekong: moeder der rivieren

Wanneer de Mekong uitmondt in de Zuid-Chinese Zee, heeft het water uit het Tibetaanse hooggebergte er al een lange reis op zitten. Langs verschillende volkeren en culturen, door subtropische natuur, voorbij grootsteden en paaldorpen. 

Een riviercruise langs de Mekong is dan ook een ideale manier om Cambodja en Vietnam te leren kennen. Dan ontdek je hoezeer de geschiedenis tussen beide landen vervlochten is. En hoe deze waterloop zich voor de Cambodjanen en Vietnamezen ontvouwt als een broodnodige levensader. 

Subtropische & urban jungle

Stap aan boord van de Mekong Prestige, een vijfsterrenschip voor maximaal 64 passagiers. Onderweg dompelt de adembenemende tempelsite van Angkor (Unesco Werelderfgoed) je helemaal onder in de aloude Khmer-cultuur. En wisselen subtropische vegetatie en de urban jungle van Phnom Penh en Saigon elkaar af. Met veel couleur locale en verrassend streetfood.

Tweetalige cruises in het Nederlands/Frans (13 dagen)

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?