10-daagse autovakantie Noorwegen: rustig genieten van natuurlijk Noorwegen

Datum

Meerdere afreisdata mogelijk

Prijs

Op aanvraag

De natuur van Noorwegen is in vele opzichten uniek. Tijdens deze rondreis wordt daar de nadruk op gelegd. De afstanden zijn kort en in diverse plaatsen verblijf je twee nachten, zodat je rustig van de natuur kan genieten. Een wandeling naar de hoogste bergtop van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m) kan voor de sportievelingen niet ontbreken. Vanuit Bøverdalen kan je dat doen. En dat is maar één van de natuurhoogtepunten op deze reis.

Inhoud

Programma

Dag 1: Oslo/Gardermoen – Hønefoss (65 km)
Bij aankomst rijd je naar Hønefoss waar je eventueel de Hadeland Glasfabriek kan bezoeken. Het is de moeite waard. In het centrum ligt de waterval waarnaar het plaatsje is vernoemd.

Dag 2: Hønefoss – Geilo (170 km)
Via het Hallingdal en langs de Hallingdalselva-rivier gaat het naar Nesbyen, waar het ’s winters wel -35º C kan worden. In Gol kan je een kopie van de Gol Staafkerk zien. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Na een stop bij het staafkerkje rijd je  verder naar Hol en het wintersportplaatsje Geilo. Dit is prachtig gelegen midden in de overweldigende natuur.

Dag 3: Geilo – Førde (315 km)
Deze dag staat in het teken van de natuurpracht. Je start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van het Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjers en bergen. Voorbij de Sysendam en Fossli kom je aan de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord. Enkele haarspeldbochten brengen je naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum – een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. Dan, rijd je via Brimnes en Bruravik door de Valleviktunnel (7511 meter) naar Granvin en Voss. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en een kerk uit de 12de eeuw. Iets noordelijker zie je de Tvindefoss-waterval en dan start de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Bij Vik i Sogn breng je een bezoek aan de prachtige Hopperstad Staafkerk en in Vangsnes aan de oever van de Sognefjord, aan het beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov.  Na een korte rit langs de fjord start je met de beklimming van de Gaularfjell-bergpas naar Moskog en Førde. 2 overnachtingen in Førde.

Dag 4: Førde
Vandaag ga je op uitstap via Skei naar Fjærland en het Gletsjermuseum. Wil je alles weten over gletsjers, dan is dit zeker de moeite. Daar in de buurt kan je ook gemakkelijk 2 gletsjers bezoeken.

Dag 5: Førde – Loen(110 km)
Je rijdt over de bergpas naar Karihaugen en Innvik aan de gelijknamige fjord. Je volgt de oever van de fjord naar Olden. Hier vind je de afslag naar de gletsjer Briksdalsbree, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. De Briksdal-gletsjer kan je te voet of per elektrisch wagentje bereiken. Verder naar Loen.

Dag 6: Loen – Bøverdalen (150 km)
Na een korte rit naar Hellesylt neem je de veerboot over de Geirangerfjord naar Geiranger. Op deze één uur durende tocht over de fjord geniet je van talrijke watervallen, zoals de bruidssluier en de zeven zusters. Van Geiranger rijd je over de Grotlibergpas naar Pollfoss bij Nordberg en de gelijknamige waterval. In Lom bezichtig je de mooie staafkerk en het interessante steenmuseum. Na de middagstop start je met de beklimming van de imposante Sognefjellbergpas richting Sogndal. De Sognefjellbergpas (1434 meter) behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land. De weg loopt door het Jotunheimen Nationaal Park. Bekende plaatsen langs de weg zijn o.a. Bøvertun, waar je de Dummdalsgrotten kan bezoeken en de Fantesteen, welke het hoogste punt van de weg markeert.

Dag 7: Bøverdalen
Vandaag kan je wandelen in de omgeving of naar de hoogste bergtop van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m).

Dag 8: Bøverdalen – Gala(145 km)
Je vervolgt je weg naar Randen en Vågåmo aan het Vågåmeer. Na een korte rit langs de Ottarivier bereik je Otta. Daarna gaat het door het smalle Gudbrandsdal naar Vinstra waar je van de hoofdweg af gaat richting Gala aan het Galameer.

Dag 9: Gala – Oslo (250 km)
Al snel bereik je Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier kan je het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische faciliteiten en het officieel Olympisch Museum bezoeken. Via de westoever van het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²) rijd je over de 1420 meter lange Mjøsa-brug naar de oostzijde van het meer. Bij Hamar bezoek je het imposante Vikingschip-ijsstadion, het spoorwegmuseum of de beroemde domkerkruïne, die van een glazen dak is voorzien. In Eidsvoll werd op 17 mei 1814 de Noorse grondwet aangenomen. Je rijdt door het glooiende landschap rond Oslo naar de hoofdstad. Check in bij je hotel aan de rand van Oslo(standaard) of Oslo centrum(standaard+) en ga op verkenning in de hoofdstad. De stad Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van de Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. Je vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus.

Dag 10: Vertrek uit Oslo (50 km)
Hierbij ben je aan het einde van je rondreis gekomen en ga je naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Prijs op aanvraag

10-daagse autovakantie Noorwegen: rustig genieten van natuurlijk Noorwegen

Datum

Meerdere afreisdata mogelijk

Bestemming

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?