10-daagse autovakantie Ierland – ‘De wilde schoonheid van Ierland

Datum

Verschillende afreisdata mogelijk

Prijs

Op aanvraag

Hou je van het ruigere landschap, de woeste kliffen, de stilte, de open ruimte ? Dan is deze reis op jouw maat gemaakt. Deze 10 dagen vormen een perfecte mix van een beetje cultuur en vooral veel uitzonderlijke natuurelementen: bergpassen met zicht op uitzonderlijke valleien, hoge kliffen, wondermooie zeelandschappen bezaaid met speciaal gevormde eilanden, een prachtig fjord en niet te vergeten, het buitenaards landschap van de Burren.

Inhoud

In 't kort

Transport
Prijzen te combineren met vluchten en huurwagen of overtochten met Irish Ferries en je eigen wagen. 

Overnachtingen
Onze reispartner Gallia biedt deze reis aan in 3 versies: verblijf in B&B’s, in hotels of in een mix van beide.

B&B Ierland:

Je verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B’s kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen.

Hotels:

U verblijft in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Glengariff Eccles Hotel, Dingle Benners Hotel, Sheedys Country House Hotel, Vaughan Lodge, Bellsbridge Hotel, Falls Hotel, Lough Inagh Lodge Hotel of gelijkaardig.

Mix:

Je verblijft 6 nachten in B&B en 3 nachten in een mooie 3/4* hotel.
Omwille van de logies voorhanden wordt er voor alle versies soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er geen beschikbaarheid meer is op de voorziene bestemmingen. Gallia kiest dan steeds de beste optie die past in uw rondreis en uw gevraagde logiesoptie.

Programma

Dag 1: Dublin – Cashel (ca. 180 km)
De reis start met een rit naar één van de indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden in Ierland, de Rock of Cashel, een indrukwekkende ruïne van een kathedraal, een kapel en een round tower, boven op een 60 meter hoge rots die majestueus boven het landschap uit torent. Overnachting in de omgeving van Cashel/Cahir.

Dag 2: Cashel – Cork – Glengariff(ca. 170 km)
Onderweg naar de Beara Peninsula in het westen van Ierland kan je een kort bezoek inlassen aan Cork of aan Blarney Castle om de steen der welbespraaktheid te kussen of de prachtige tuinen te bewonderen. In de namiddag raden wij je zeker een bezoek aan de Italiaanse tuinen op Garnish Island in Glengariff aan. Tijdens het boottochtje naar het eiland heb je kans om zeehonden te spotten op Seal Island. De tuinen zelf zijn weelderig en opgesmukt met tempels en een oude Martello-toren. Overnachting in de omgeving van Glengariff.

Dag 3: Beara Peninsula
Voor de echte Ierland kenners is het Beara Peninsula één van de mooiste schiereilanden. Je vindt er alles wat Ierland, Ierland maakt: stille weggetjes, eilanden, kliffen, verlaten stranden, authentieke dorpjes en traditionele pubs. Maar de 2 hoogtepunten zijn zonder twijfel Derreen House & Gardens en de prachtige Healy Pass. Vertrek vroeg en geniet van je dag op dit unieke schiereiland. Overnachting in de omgeving van Glengariff.

Dag 4: Glengariff – Killarney – Dingle/Tralee (ca. 135 km)
Via Kenmare en door de ruige natuur rond Molls Gap rijd je naar Killarney. Stop onderweg zeker even aan Ladies View om het onvergetelijke uitzicht op de meren van Killarney in u op te nemen. In Killarney bezoek je het mooie Muckross House & Gardens met zijn grote variëteit aan kleurrijke bloemen. ’s Middags heb je in Killarney ruime keuze voor de lunch maar hou er rekening mee dat het er in de zomer zeer druk is. Na de middag kan je opteren voor een wandeling, een koetsritje of een boottocht in het Nationaal Park voor je verder rijdt naar Dingle. Overnachting in de omgeving van Dingle/Tralee.

Dag 5: Dingle Peninsula
National Geographic noemde het ooit ‘de mooiste plek op aarde’ en Hollywood heeft er gefilmd. Welkom op het Dingle schiereiland. Dingle stad is één van de meest pittoreske steden in Ierland en ten westen van Dingle vind je een waanzinnig mooie kust. Rij de Slea Head Drive en geniet ! Onderweg bezoek je het Blasket Islands center, een modern interactief centrum over de geschiedenis van de Blasket Islands die net voor de kust van het schiereiland liggen. Ook een wandeling langs de kust tot aan de Cloghar Cliffs mag zeker niet op je programma ontbreken.

Dag 6: Dingle – Lisdoonvarna (ca. 170-240 km)
Vandaag laat je county Kerry achter jeen zet je koers richting county Clare. Hiervoor neem je in Tarbert de ferry over het estuarium van de Shannon naar Killimer. Tijdens dit 20 minuten durende boottochtje geniet je van de frisse zoute zeelucht terwijl je uitkijkt naar een dolfijn. Eenmaal voet aan land in Killimer zet je je tocht verder richting Lisdoonvarna.  Als je er niet om geeft om veel uren te rijden kan je de dag van morgen grotendeels vandaag in je route steken en morgen een rustdag voorzien. Overnachting in de regio Lisdoonvarna/Lahinch.

Dag 7: Loop Peninsula (ca. 200 km)
Voor vandaag raden wij je de Loop Head Heritage Trail aan. Deze brengt je helemaal naar het uiterste zuidelijke punt van Loop Peninsula, Loop Head. Onderweg kan je een wandeling maken aan de kliffen van Kilkee, Dunlickery Castle bekijken, wandelen naar de Bridges of Ross. Op de terugweg neem je de zuidelijke route en kan je stoppen aan de Grave of the Yellow Man, Rinevella Bay, Kilcredaun Church of Querrin Pier. Allemaal de moeite waard ! Overnachting in de omgeving van Lisdoonvarna/Lahinch.

Dag 8: Lisdoonvarna – Cliffs of Moher – Burren – Galway – Clifden (180 km)
Na uw ontbijt wacht je weer een mooie dag vol onverwachte natuurwonderen. De eerste stop is aan de indrukwekkende Cliffs of Moher waar je een spectaculaire wandeling kan maken langs de 200 meter hoge kliffen en een kijkje kan nemen in het informatieve visitor centre. Een stukje verder naar het noorden wacht het mysterieuze landschap van de Burren. Dit karstlandschap werd 240 miljoen jaar geleden op de zeebodem gevormd en vormt nu een bizar landschap rijk aan fauna en flora en bijzondere natuurfenomenen zoals verdwijnende meren. En dan gaat het richting de Connemara. Maak in de namiddag een wandeling in het gezellige centrum van Galway city en rij dan verder voor je overnachting in de omgeving van Clifden.

Dag 9: Connemara (ca. 100 km)
De Connemara is een regio die tot ieders verbeelding spreekt. Het is het woeste achterland van de westkust van Ierland. Zo goed als helemaal omgeven door water met Clew Bay in het noorden, Galway Bay in het zuiden en de meren Lough Corrib en Lough Mask in het oosten. Een rit door de Connemara is indrukwekkend, dit is echt Ierland ‘unplugged’. Je geniet van de Killary fjord cruise op het enige fjord dat Ierland rijk is. Ook een bezoek aan Kylemore Abbey & gardens mag zeker niet op je programma ontbreken. Net boven Clifden kan je een prachtige wandeling maken op de Clifden Sky Road of je doet het gewoon als autoroute en geniet op de verschillende stopplaatsen van de ongelofelijke panorama’s. Overnachting in de omgeving van Clifden.

Dag 10: Clifden – Dublin (290 km)
Afhankelijk van je vertrekuur uit Dublin kan je onderweg nog een stop voorzien in Athlone of aan Tullamore Distillery.

Inbegrepen

9 overnachtingen in het logement van uw keuze met ontbijt, bezoek Rock of Cashel, bezoek Muckross House & Gardens, bezoek Blasket Islands centre, Kylemore Abbey & gardens, Killary fjord cruise, een reisgids en landkaart ‘Ierland’ per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW

Niet inbegrepen

vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Prijs op aanvraag

10-daagse autovakantie Ierland – ‘De wilde schoonheid van Ierland

Datum

Verschillende afreisdata mogelijk

Bestemming

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?