Covid 19 Tegoedbonnen

Covid 19 Tegoedbonnen

Deel dit artikel

De “Covid 19-tegoedbon”

(situatie op 8 mei 2020)

Vanuit de overheid werd het systeem van Covid19-tegoedbonnen in het leven geroepen om enerzijds de reissector te redden en anderzijds jou als klant de financiële bescherming te geven die je verdient. 

 

De voorschotten en betalingen die ons kantoor Selectair 4Disa Travel van jou ontvangen heeft, worden doorgestort naar zowel binnen- als buitenlandse dienstverstrekkers waarmee jouw reis wordt samengesteld.  Dit geld zit dus niet meer bij ons, vandaar dat het ook onmogelijk is om iedereen zomaar terug te betalen.  Dit zou immers een golf van falingen in de sector tot gevolg waar de consument ongetwijfeld ook financieel bij zou inschieten; een scenario dat we uiteraard willen vermijden.

 

Het systeem van tegoedbonnen is complex en een reisagent is geen jurist.  Dit is dus geen wettelijk bindende tekst, enkel een poging om verschillende mogelijke situaties zo duidelijk mogelijk te verwoorden.


Annulering van jouw reis 

- De reis wordt geannuleerd door de organisator of wegens reisverbod: je krijgt een tegoedbon. Momenteel is het systeem van tegoedbonnen geldig voor reizen met vertrek tot 7 juni of later indien er inreisverbod op de bestemming is. Afhankelijk van de verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad kan die datum nog opgeschoven worden.

- Indien je zelf initiatief neemt om te annuleren voor een periode waarvoor er nog geen (uit- of in-) reisverbod is: annuleringskosten dienen betaald te worden.  Eens je daarvoor gekozen hebt is dat onherroepelijk, en kan je later niet alsnog een tegoedbon vragen.

Isabelle helpt je graag verder
Isabelle helpt je graag verder

Isabelle helpt je graag verder

Selectair 4Disa Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Baron de Gieylaan 6
9840 De Pinte