Alentejo puur: wijn, kurk en olijfolie

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Wie houdt van desolate landschappen en van authentieke dorpen, zal zeker van de Alentejo houden, een van de grootste en dunst bevolkte regio's van Portugal. Kleine dorpjes, prachtige stadjes met een rijk verleden, tal van marmer- en vestingsteden, megalithische vindplaatsen en een van de mooiste kustlijnen van Zuid-Europa: iedereen raakt in de ban van al dat moois! Daarbij is de Alentejo zeer geliefd bij kunstenaars en levensgenieters: zij weten hoe heerlijk de keuken hier smaakt en dat de beste olijfolie en wijnen hier vandaan komen...
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Lissabon – Crato/Marvão (± 221/± 263km)

Na het afhalen van je huurauto op de luchthaven, rij je via Santarém, mooi gelegen aan de oever van de Taag, richting Abrantes. Enkele kilometers verder vind je het rustige dorpje Costância en de burcht van Almourol, dat op een eilandje in de Taag ligt. 2 nachten in de Pousada van Crato, een voormalig burcht-klooster van de Orde van Malta of de Pousada van Marvão, spectaculair gelegen boven een steile granietwand in het middeleeuwse vestigingsdorp Marvão.
 

Dag 2

De Alto Alentejo (± 77/± 98km h/t)

Verkenning van het beschermde natuurpark Serra de São Mamede en Castelo de Vide, een van de mooiste stadjes van de Alentejo. Vanuit het kasteel heeft u een fenomenaal zicht op de vlakten. Ook de benedenstad is de moeite waard. Je kan hier ook metershoge granietblokken met dolmen, grafkamers en menhirs vinden. Portalegre heeft eveneens een schitterende ligging. De topper is het Museu da Tapeçaria Guy Fino. Ook het vroegere klooster São Bernardo is een must, met een graftombe van wel 12m hoog.
 

Dag 3

Langs de koninklijke paardenfokkerij naar het Zuiden (± 150/± 200km)

Vlakbij Alter do Chão ligt de koninklijke paardenfokkerij, de Coudelaria Altér Real. Hier worden Sorraia- en Przewalskipaarden gefokt. Verder naar het Zuiden, in Estremoz, is bijna alles van marmer. De stad was geliefd onder koningen en bekende figuren zoals Vasco da Gama. Het koninklijke paleis werdt verbouwd tot een van de bekenste pousadas van het land. Je verblijft 3 nachten in Evora in een hotel naar keuze of in de mooie Quinta São Lourenço do Barroca, bij de monding van de Guadiana-rivier.
 

Dag 4

Marmer- en burchtsteden (± 206/± 233km h/t)

Monsaraz, nog zo'n prachtig wit vestigingsdorp, ligt op een hoge rots en heeft een schitterend uitzicht op het dal van de Guadiana-rivier. Via Vila Viçosa, een aantrekkelijke stad van wit marmer met een groot paleis van de hertogen van Bragança, rij je naar Elvas, een belangrijke vestingstad die nog binnen zijn oude ommuring ligt. Het indrukwekkende aquaduct voorziet het zuidwesten van de stad nog steeds van water. Bij de terugkeer stop je in Evoramonte, dat je een schitterend panorama biedt.
 

Dag 5

Evora, UNESCO werelderfgoed

Vandaag breng je een bezoek aan Evora, een aangename universiteitsstad met een schitterend aquaduct, imposante kathedraal en de ruïnes van een Romeinse tempel. Overal ontdek je Moorse invloeden en in de Igreja da Misericordia bevinden zich schitterende azulejos-taferelen.
 

Dag 6

De Baixa Alentejo (± 164/± 200km)

Na een bezoek aan Beja, de hoofdstad van de Baixa Alentejo, rij je door de 'Planicia Dourada', bezaaid met korenvelden, olijf- en wijngaarden, en eikenbossen met tal van 'montes', typische boerderijen. Rij verder tot Santiago do Cacém, een belangrijk centrum van de kurkindustrie en met een interessant Museu Municipal. Op 2km liggen de Romeinse ruïnes van Miróbriga. 2 nachten in hotel Santiago Cooking & Nature in Santiago do Cacém of in het Sublime Comporta Country Retreat & Spa, ± 38km verder

Dag 7

De mooiste stranden (± 93/± 166km h/t)

Vandaag bezoek je de 25km lange Praia da Comporta. Een must is een bezoek aan Alcácer do Sal, dat door zijn strategische ligging eeuwenlang zout, kurk en rijst voortgebracht heeft. In het centrum loont een bezoek aan de burcht en de Igreja Santa Susana, een romaans kerkje uit de 12de eeuw. Alcácer do Sal is ook de vertrekplaats voor een bezoek aan het Reserva Natural do Estuário do Sado, interessant voor zijn vogelbestand, maar ook om de oude vissersdorpen en het rijk cultureel erfgoed.
 

Dag 8

Lissabon (± 128/± 140km) – Brussel

Vandaag rij je terug naar Lissabon. Op de luchthaven lever je je huurauto weer in. Daarna stap je op het vliegtuig voor je terugvlucht naar Brussel.
 
Caractère
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Huurwagen
  • Hotelovernachtingen
  • Vermelde activiteiten
  • Heen- en terugvlucht
  • Optionele activiteiten of excursies
  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • annulatie-, reis- en bijstandsverzekering
  • maaltijden
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.