Begeleide woestijnexpeditie door het Namib Naukluft Park.

Groepsreizen Geen transport inbegrepen

Voor wie op zoek is naar een uitzonderlijke woestijnervaring, ver van de platgetreden paden, is deze 6-daagse expeditie in het Namib Naukluft Park in Namibië een absolute aanrader. De lokale overheid kijkt heel streng toe op de organisatie van deze expedities waardoor het dan ook een zeer exclusieve ervaring is die je beleeft in een beperkte groep van max. 20 deelnemers. Dit is geen Dakar rally maar hou er wel rekening mee dat je duinen tot 180 m hoog zal afdalen met de wagen. Een avontuur dat garant staat voor adembenemende landschappen gecombineerd met adrenaline en waarbij je voor een paar dagen volledig weg bent van de beschaafde wereld.

 

Jouw reisschema

Dag 1

Samenkomst Solitaire

In de late namiddag komen we samen in Solitaire waar je de gelegenheid hebt om de andere deelnemers en gidsen van deze expeditie te ontmoeten. Dit is ook het moment om alle brandstof in te slaan en alle andere last-minute aankopen te doen. Na de gedetailleerde briefing van wat op het programma staat de komende dagen, worden we in de watten gelegd met een heerlijke maaltijd rond het kampvuur.

Dag 2

Solitaire - Kuiseb Canyon

We verlaten Solitaire en na 35 km rijden we het Namib Naukluft Park in. Vanaf hier eindigen alle normale wegen en begint jouw avontuur, iets dat zelden door de gemiddelde toerist ervaren wordt. We banen ons een weg naar de Kuiseb rivier en rijden vervolgens in westelijke richting langs de rand van de kloof. Nabij Homeb komen de duinen letterlijk in de rivier terecht. We steken de Kuiseb Canyon over en genieten van uitzonderlijke uitzichten. Overnachten doen we onder een schitterende sterrenhemel.

Dag 3

Dwars door de woestijn

De Namib woestijn volgt de kust langs een lengte van 2.000 km. De breedte varieert van 80 tot 200 km. Vandaag krijgen we enkele stevige duinen van meer dan 150 m hoogte voorgeschoteld op onze weg naar Conception Bay. We kamperen te midden van de woestijn.

Dag 4 tot 5

Conception Bay en Spookstadjes

We verkennen de regio rond Conception Bay. In de hoogdagen van de diamantindustrie bevonden er zich tussen Conception Bay en Meob Bay mijndorpen: Holsatia, Charlottenfelder en Grillenberger. Deze dorpen werden gedeeltelijk opgeslokt door de woestijn en zijn nu stille getuigen van een verleden tijdperk. Langs de kust zullen we ook oude scheepswrakken voorbij rijden, net als massa’s zeehonden. We richten ons kamp op in Olifantsbad.

Dag 6

Langewand - Walvisbaai

Vandaag rijden we een stuk op het strand tot we in Langewand aankomen. Daar komen de gigantische duinen (180 m) tot aan de zee. Een uitzonderlijk natuurfenomeen. We moeten enkele van deze duinen over, wat voor de nodige adrenaline zal zorgen. Onze expeditie eindigt met een diner en hotelovernachting in Walvisbaai.
Live To Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1000

Prijs per persoon voor de expeditie
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Parkgelden Namib Naukluft Park
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Gebruik gezamenlijke kampeeruitrusting (braai, kookuitrusting, tafels, mobiele douche en toilet)
 • Ontbijt en avondmaal
 • Communicatieradio’s voor elke wagen
 • Begeleiding door gidsen in eigen voertuig. 
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen 4x4 met kampeeruitrusting (daktent, plooistoel, bestek, glazen, bord,…)
 • Brandstof
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Annulatie- en bijstandsverzekering.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.