Kaapverdië: Sal

Bestemming(en)

Afrika

Prijs

Op aanvraag

Kaapverdië is de ideale bestemming voor wie de zon wil opzoeken tijdens de winter. Na amper 6 uur vliegen lig je immers in een zon-zekere, paradijsachtige en veilige omgeving, met een cocktail in de hand in je strandstoel in een luxehotel, ver van de grauwe Belgische winter.

Wij verbleven op het eiland Sal, eind februari; toen was de gemiddelde temperatuur er 25 graden. Ideaal dus. Er staat wel steeds en stevige bries, maar we vonden dat zelfs aangenaam onder de brandende zon. Na zonsondergang  wordt het er wel frisjes en kan je best een truitje gebruiken.

Als je dit eiland wil bezoeken, boek je gewoon de eiland toer. Zo heb je op 1 dag alles gezien.

Verder kan je er  snorkelen, duiken, vissen, zeilen, wind- en kitesurfen, of gewoon heerlijke wandelingen maken.

 

De lokale bevolking zijn vriendelijke, rustige mensen.
Hun motto is “no stress” en dat merk je in alles.

Marnix VDB
2017

Zowat alles voor in de keuken wordt ingevoerd, met uitzondering van de vis, die komt zo uit de zee op je bord.

 

Kaapverdië (of de Kaapverdische eilanden, of Cabo Verde) is een eilandengroep ten westen van Afrika, ter hoogte van Senegal . De archipel bestaat uit een noordelijke en zuidelijke eilandengroep, die respectievelijk 8 en 4 eilanden tellen.

Voor velen onder ons is het tropische klimaat in deze regio onweerstaanbaar aantrekkelijk. Officiële metingen geven aan dat de gemiddelde temperatuur in de winter 26° is, in de zomer 30°, en dat er weinig regen valt (meeste kans op regen in september). Wel moet je rekening houden met de passaatwind, die het sterkst blaast van oktober tot februari (en het zwakst in de zomermaanden).

Over de bestemming

Op reis naar Afrika

contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?